>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: слався, рідний Китаю

Китайські спортсмени впевнено очолюють пелотон олімпійських команд і після 5 дня Ігор.

Фото: EPA/UPG

Китайці скрізь. Вони виграють "золото" у важкій атлетиці, у стрибках у воду, а на плавальних доріжках відчувають себе як удома.

У середу атлети з Піднебесної завоювали вже звичні чотири золоті медалі (просто-таки німецька педантичність). Зокрема, золотими стали стрибуни з триметрового трампліна (у стрибках у воду китайці наразі виграли всі нагороди вищої проби - уже чотири). Важкоатлет Лю (до 77 кг) установив новий світовий рекорд - 379 кг (175+204), а кубинця Камбара Родрігеса, який став третім, китаєць випередив на цілі 30 (!) кг. На дистанції 200 м батерфляєм у жінок найкращою теж стала китаянка - 20-річна Жао більш ніж на секунду випередила найближчу конкурентку.

Фото: EPA/UPG

У середу Китай також завоював чотири срібні медалі. Тобто золотих нагород могло бути не чотири, а сім... Після п'яти днів змагань в активі збірної Китаю 30 медалей (17+9+4).

Американці на все це відповіли "лише" трьома золотими нагородами, дві з яких завойовано на плавальних доріжках (і рекордсмен Фелпс із Лохте тут ні до чого). До того ж американці дозволили Китаю вийти в одноосібні лідери за загальною кількістю медалей (тут вони можуть передати великий привіт нашій Ользі Харлан, яка не віддала Меріел Загуніс "бронзу" в жіночій шаблі). В Америки - 29 медалей (12+8+9).

Фото: EPA/UPG

На третє місце вийшла південнокорейська збірна (завдяки "золоту" в стрільбі і тій-такі жіночій шаблі) - 12 нагород (6+2+4). Нарешті відкрили лік золотих медалей і господарі Ігор - причому за день вони двічі опинялися на найвищій точці п'єдесталу.

Росіяни в середу завоювали три нагороди (ні однієї золотої) і замикають ТОП-10 країн - 11 медалей (2+4+5). Усе йде до того, що в наших сусідів знову полетять голови...

А збірна України працює у звичному темпі. У нас теж дві золоті нагороди (чим ми гірші від росіян?) і 13 місце в командному заліку - 6 медалей (2+0+4). Докладніше про виступ українців у середу читайте тут.

Фото: www.noc-ukr.org

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram