>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Шаблістка Харлан виборола "бронзу" на Олімпіаді

Медалі для Батьківщини в Лондоні виграють винятково жінки.

Шаблістка Харлан виборола "бронзу" на Олімпіаді
Фото: EPA/UPG

Шаблістка Ольга Харлан стала бронзовим призером змагань у жіночій шаблі. Чотири роки тому в Пекіні Ольга була "золотою", але - в команді. На цій Олімпіаді жіночу шаблю не включено в програму, тож Оля боролася і за Галю Пундик, і за Олену Хомрову, і за Ольгу Жовнір. І зробила це на "трієчку". У тому сенсі, що посіла третє місце.

А могла б і на "п'ятірочку" у всіх сенсах. Але в півфіналі не змогла перефехтувати великодосвідчену Софію Велику. Росіянці - 27 років, а нашій спортсменці й 22 немає. І чинна чемпіонка світу Велика не раз "на досвіді" вміло контратакувала і заробляла уколи. Харлан програла 12:15.

Зате в матчі за "бронзу" українка перемогла не кого-небудь, а дворазову олімпійську чемпіонку Меріел Загуніс. Американка пішла на хвилинну перерву, лідируючи 8:6. Але потім активна тактика Харлан стала приносити плоди, і Ольга вирвалася вперед. І за рахунку 12:10 вже Ольга ловила суперницю на контратаках. У підсумку легенда світового фехтування більше так і не набрала жодного бала. Ольга Харлан перемогла 15:10 і продовжила свою медальну серію на Олімпіадах.

Раніше в середу золоту медаль в академічному веслуванні здобула наша жіноча четвірка парна, а стрілок Олена Костевич стала вже двічі бронзовим призером Олімпіади-2012. Після п'яти днів змагань в активі нашої команди дві золоті та чотири бронзові нагороди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram