>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Китай утримує лідерство на Олімпіаді

Спортсмени з Піднебесної завоювали 12 нагород.

Фото: EPA/UPG

Другого дня Олімпіади-2012 китайці до чотирьох золотих і двох срібних медалей, завойованих першого дня, приплюсували ще шість нагород. Щоправда, "лише" дві з них виявилися золотими. У жіночій командній стрільбі з лука сьоме "золото" в Китаю забрали корейські дівчата - 210:209! Рух Опору китайській спортивній могутності набирає обертів. Після двох днів Олімпіади Китай має 6 золотих, 4 срібні та 2 бронзові медалі.

Потихеньку виходить на проектну потужність збірна США - 11 нагород (3-5-3). Могли б бути і чотири золоті, але американці схибили в чоловічій естафеті 4х100 м вільним стилем. Чекали на каверзи від Фелпса, який у суботу непереконливо проплив свою першу дистанцію на Іграх, але підвів свіжоспечений олімпійський чемпіон на 400-метрівці комплексом Лохте. Раян на заключному відтинку дистанції розбазарив чималу перевагу, і Франція взяла своє друге "золото". Італія також має два олімпійські золота, і ця збірна зараз третя в таблиці медалей (2+3+2).

У спортсменів Казахстану наразі лише дві медалі, але обидві - найвищої проби. У суботу кращим у груповий велогонці став Олександр Винокуров, а в неділю не знала рівних у ваговій категорії до 53 кг важкоатлетка Зульфія Чиншанло. Та як не знала! 19-річна штангістка встановила новий світовий рекорд у поштовху - 131 кг. Найближча конкурентка штовхнула на 8 кг менше, а наша Юлія Паратова, яка виступала в цій самій категорії, відстала відразу на 23 кг...

Додамо, що в росіян поки що одна золота (звичайно ж, у дзюдо) і три бронзові нагороди. А наша збірна наразі може похвалитися бронзовою медаллю Олени Костевич у кульовій стрільбі. Після двох днів змагань радість олімпійських нагород пізнали 30 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram