>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Болт: у 32 роки не побіжу навіть за $50 млн

Ямаєць зібрався перейти в сектор для стрибків у довжину.

Болт: у 32 роки не побіжу навіть за $50 млн
Фото: http://klbviktoria.com

Ямайський спринтер Усейн Болт заявив, що не має наміру виступати після того, як йому стукне 32 роки. Понад те, рекордсмен світу може найближчим часом перейти на довшу дистанцію - 400 м.

На Олімпійських іграх у Пекіні Болт був королем: він завоював золото в бігу на 100 м, 200 м і в естафеті 4х100 м. Усі три забіги було виграно зі світовими рекордами, два з яких через рік сам ямаєць і побив. Але до Ігор у Лондоні атлет підходить не в такій блискучій формі.

Сезон-2012 для Усейна затьмарений травмами, та й колега-конкурент Йохан Блейк не дрімає: саме цей ямаєць - найшвидший спринтер нинішнього сезону. І якщо на чемпіонаті світу в Кореї Болта дискваліфікували у фінальному забігу, то на національних змаганнях Блейк був сильнішим у чесній боротьбі, причому на обох дистанціях. Саме тому багато експертів ставлять під питання шанси Болта на "золото" на майбутній Олімпіаді - їх бентежать блискуча форма Блейка і травми Усейна. Утім, агент рекордсмена Рікі Сіммс наполягає, що його клієнт повністю готовий до бою.

Але що ще цікавіше, майбутня Олімпіада може стати для Болта останньою на коронних дистанціях. Тренер бігуна Глен Міллс намагається підготувати свого підопічного до дистанції в 400 м. Понад те, Болт уже спробував свої сили у стрибках у довжину на своїй тренувальній базі в Кінгстоні.

"Можливо, я буду бігти 400 метрів і стрибати в довжину на Олімпійських іграх у Бразилії, які пройдуть, коли мені буде 30 років, - підтвердив Болт. - Після цього я проведу ще один сезон, і на цьому все".

Усейн пояснює це рішення бажанням завести сім'ю і дітей, що, на його думку, не сумісне з професійною кар'єрою легкоатлета. "Я не бігатиму, коли мені буде 32. Ви можете запропонувати мені 50 мільйонів доларів, але я все одно не зроблю цього. Я хочу одружитися, але це буде після того, як я попрощаюся з біговою доріжкою", - наводить слова спринтера The Sun.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram