>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ізраїль наполягає на хвилині мовчання в Лондоні

Єврейська сторона хоче нагадати про трагедію Мюнхена-72.

Ізраїль наполягає на хвилині мовчання в Лондоні
Фото: militaryphotos.net

Ізраїль, як і раніше, вважає, що на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Лондоні має бути оголошено хвилину мовчання на згадку про 11 ізраїльських спортсменів, які 40 років тому стали жертвами теракту на мюнхенській Олімпіаді, заявив у вівторок заступник голови ізраїльського МЗС Данні Аялон.

Хвилину мовчання, яку напередодні провів президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге в олімпійському селі, Аялон назвав "непоганим початком" і закликав МОК на цьому не зупинятися.

Аялон неодноразово писав Рогге з проханням включити траурну церемонію в програму відкриття ігор і, отримавши відмову, розпочав збір підписів на соціальних мережах з надією вплинути на позицію МОК.

Палестинські бойовики з угруповання "Чорний вересень" на Олімпіаді 1972 року в Мюнхені захопили в заручники членів ізраїльської збірної. Жертвами теракту стали 11 олімпійців. Напередодні Рогге вшанував їх пам'ять хвилиною мовчання на церемонії підняття прапора МОК в олімпійському селі, де були присутні голова оргкомітету Олімпіади Себастьян Кое і мер Лондона Борис Джонсон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram