>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Феттель: я поважаю рішення стюардів

Пілота Red Bull німця Себастьяна Феттеля оштрафовано на 20 секунд. Він відкотився з другого на п'яте місце в підсумковому протоколі "Гран-прі Німеччини" "Формули-1".

Феттель: я поважаю рішення стюардів
Фото: EPA/UPG

Феттеля оштрафовано за неправильний обгін британця Дженсона Баттона (McLaren) менш ніж за два кола до кінця перегонів. Стюарди побачили у маневрі Феттеля порушення правил, тому що його машина під час обгону повністю залишила трасу.

"Ближче до фінішу шини Дженсона втратили ефективність, і я зміг знову скоротити відставання. Постало питання коли, а не де я зможу його випередити, тому я постарався обігнати його на гальмуванні. У ту мить я не бачив його, не знав, де він знаходиться, тому вирішив залишити йому достатньо місця і з'їхав з траєкторії на слизьку фарбу.

Мені вдалося залишитися попереду і відіграти позицію. Я поважаю Дженсона і не хочу витісняти його з траси, тому постарався лише уникнути зіткнення і залишити йому достатньо місця. Було чудово піднятися на подіум у домашніх перегонах, але я поважаю рішення стюардів", - цитує Феттеля F-1news.

Німець, який спочатку фінішував другим, в результаті штрафу пропустив вперед не тільки Баттона, але і Кімі Райкконена Lotus з Камюї Кобаясі Sauber. Переможцем перегонів став іспанець Фернандо Алонсо Ferrari.

У загальному заліку лідирує Алонсо, який на 34 очки випереджає товариша Феттеля по команді - Марка Веббера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram