>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бубка пронесе Олімпійський вогонь вулицями Лондона

27 липня відбудеться відкриття літньої Олімпіади.

Бубка пронесе Олімпійський вогонь вулицями Лондона
Фото: EPA/UPG

Президент Національного олімпійського комітету, член Міжнародного олімпійського комітету Сергій Бубка 23 липня в Лондоні стане учасником естафети Олімпійського вогню.

Як повідомили в НОК, починаючи з Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, Бубці вже вдев'яте доручають пробігти вулицями країни-господині Ігор із запаленим факелом у руках.

"Це дуже почесно - пронести Олімпійський вогонь вулицями Лондона в переддень церемонії відкриття Ігор і долучитися до грандіозного спортивного дійства, яким стануть Олімпійські ігри, - зазначив Сергій Бубка. - Щоразу роблю це з величезним задоволенням і відповідальністю.

Сподіваюся, в серцях усіх, хто буде спостерігати за естафетою, а особливо - дітей і молоді, з'являтиметься бажання наслідувати олімпійські принципи і приєднатися до нашої олімпійської сім'ї".

Раніше повідомляли, що Олімпійський вогонь прибуде в Лондон у п'ятницю, 20 липня, і протягом тижня його провезуть по всіх районах міста, він завершить свою естафету в день відкриття Олімпіади - 27 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram