>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Центр Києва перекриють через олімпійців

З 19:00 до 23:00 відбудеться церемонія проводжання збірної на Олімпіаду.

Центр Києва перекриють через олімпійців
Фото: Макс Левин

У суботу в центрі Києва буде частково перекрито рух транспорту у зв'язку з офіційною церемонією проводжання української збірної на Олімпійські ігри в Лондоні.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зокрема, з 19:00 до 23:00 рух буде перекрито за маршрутом Майдан Незалежності - вул. Михайлівська - вул. Володимирська - вул. Прорізна - вул. Хрещатик.

Зазначимо, що в рамках церемонії в Україні вперше відзначать День фаната, на Майдані Незалежності відбудеться естафета олімпійського вогню, крім того, в програмі - святковий концерт. В проводжанні української збірної олімпійців у Лондон візьме участь прем'єр-міністр Україна Микола Азаров.

Нагадаємо, прапор України на церемонії відкриття Ігор ХХХ Олімпіади в Лондоні понесе дзюдоїст Роман Гонтюк. Прапор України в Олімпійському селищі Лондона піднімуть 26 липня о 14:30 за місцевим часом. Як правило, безпосередньо сама церемонія триває не більше ніж 30 хвилин. У заході беруть участь керівники делегацій, спортсмени та тренери, а також мер Олімпійського селища.

На цій Олімпіаді Україну представлятимуть 245 спортсменів. Найчисельнішою виявилася збірна з легкої атлетики - 78 спортсменів, 24 атлети в академічному веслуванні, 14 - у плаванні, по 10 спортсменів в командах вільної боротьби та боксу.

Як відомо, літні Олімпійські ігри 2012 р. відбудуться в Лондоні з 27 липня по 12 серпня. Лондон став першим містом, яке приймає Олімпіаду вже втретє. До цього ігри проходили в Об'єднаному королівстві 1908 і 1948 рр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram