>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Надаль не їде на Олімпіаду

Рафа не захотів підводити Іспанію.

Надаль не їде на Олімпіаду
Тело Рафы не выдержало бешеных нагрузок
Фото: bangsandabun.com

Надаль так і не зміг оговтатися від наслідків травми коліна.

"Я не зможу виступити на Іграх у Лондоні, тож не поїду на турнір у складі іспанської делегації. Не можу бути егоїстом, мені потрібно думати про те, що добре для іспанського спорту. До останнього моменту я готувався, тренувався, але все виявилося марно.

Сьогоднішній момент - один із найсумніших у моїй кар'єрі. Я повинен був узяти участь у церемонії відкриття від своєї країни. Уявіть, наскільки складно мені було прийняти це рішення", - наводить слова 26-річного Надаля "Євроспорт-Іспанія".

Надаль є чинним олімпійським чемпіоном в одиночному розряді - чотири роки тому він переміг у Пекіні-2008. 2012 року Рафа мав стати прапороносцем збірної Іспанії.

"Рафа зробив усе можливе, щоб відновитися до Ігор. Це один із найгірших моментів у його житті, особливо болючим для нього став той факт, що він мав бути прапороносцем збірної. Рафа усвідомлює, що ця Олімпіада для нього остання, тож можете собі уявити, що він зараз відчуває", - каже тренер і дядько гравця Тоні Надаль.

"Ми намагалися вирішити це питання, але не змогли. Ліве коліно все ще болить. Ми повинні були зробити те, що сказали нам лікарі. У цей день ми вийшли на корт для тренування, але незабаром Рафа зрозумів, що не може нічого вдіяти. Ми не могли ризикувати, а також перегороджувати дорогу на Олімпіаду більш підготовленому спортсмену. Олімпіада проходить раз на чотири роки. Це дуже болісно", - сказав Тоні Надаль.

Олімпійський тенісний турнір пройде на трав'яних кортах Лондона з 28 липня по 5 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram