>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Євро-2012 обвалив інтерес до лондонської Олімпіади

Уболівальники переситилися "грою мільйонів" після Євро-2012?

Євро-2012 обвалив інтерес до лондонської Олімпіади
Фото: http://kolyan.net

Півмільйона квитків на олімпійський футбольний турнір анульовано через відсутність попиту на них. Про це заявив офіційний представник Лондонського організаційного комітету Олімпійських і Параолімпійських ігор (ЛОКОГ). За його словами, досі на матчі змагань не продано 800 тисяч квитків.

Усі ці місця, як випливає з його слів, залишаться незайнятими. Деякі сектори, в тому числі ті, що примикають до поля, будуть порожніми, і тим самим зросте попит на решту. Особливі проблеми в організаторів виникли під час реалізації перепусток на арену в Хемпден-парку в шотландському Глазго та "Стадіон Тисячоліття" в уельському Кардіффі. Подібне рішення не торкнулося головної футбольної арени країни - лондонського стадіону Уемблі.

Нова форма українських олімпійців: гейші, індіанки й африканські мотиви

Раніше організатори стверджували, що футбол на батьківщині шкіряного м'яча - найпопулярніший вид спорту ХХХ літньої Олімпіади. На цей турнір, за їхніми даними, вже продано 1,4 млн квитків - більше, ніж на будь-які інші міжнародні футбольні змагання, які коли-небудь проводили в Об'єднаному Королівстві. Однак багато футбольних уболівальників проявили "незначний інтерес до олімпійських матчів після яскравих баталій" під час чемпіонату Європи-2012 в Польщі та Україні.

Спочатку на футбольні матчі Ігор планували продати 2,6 млн квитків, вартість більшості з яких становить 20 фунтів (близько 32 доларів). Унаслідок цьогорічної акції щодо вилучення квитків ЛОКОГ втратить приблизно 10 млн фунтів. Проте офіційні представники оргкомітету стверджують, що поставленої перед ними мети - виручити від продажу квитків 600 млн фунтів (близько 950 млн доларів) - буде досягнуто до відкриття Ігор 27 липня.

"Так, ми скоротили число місць на футбольних стадіонах, але ми вже продали на матчі квитків більше, ніж на інші спортивні змагання Олімпіади", - зазначив голова ЛОКОГ Себастьян Коу. Загалом у продаж надходять понад 6 млн квитків. Вартість 2,5 млн квитків не перевищує 32 доларів. Стартова ціна інших починається від 49 доларів - 130 доларів. Одні з найдорожчих - квитки на фінал спринтерського забігу на 100 метрів у чоловіків - 1170 доларів.

Величезний інтерес у Великобританії і за кордоном викликали церемонії відкриття і закриття Олімпійських ігор, змагання з легкої атлетики, плавання, веслування, велоспорту на треку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram