>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Легендарний глава ФІФА звинувачується в корупції

Жоао Авеланж міг отримувати хабарі від колишнього маркетингового партнера ФІФА.

Легендарний глава ФІФА звинувачується в корупції
Фото: football.ua

Екс-президент ФІФА Жоао Авеланж і член Виконавчого комітету організації Рікардо Тешейра звинувачуються в корупції.

Обидва фігуранти справи підозрюються в отриманні великих хабарів від колишнього партнера ФІФА в області маркетингу компанії ISL Marketing. Згідно з даними швейцарської влади, Авеланж і Тешейра могли отримати близько 18,2 мільйона євро, до того ж більша частина - 10,6 мільйона - "на рахунку" останнього.

Швейцарський суд днями ухвалив рішення опублікувати документи, які підтверджують причетність двох високопоставлених чиновників до неприємної справи. Авеланж і Тешейра звинувачуються в тому, що за солідну винагороду забезпечували ISL Marketing прибутковими контрактами з ФІФА в області маркетингу на найбільших футбольних змаганнях в 90-ті.

Діючий президент ФІФА Зепп Блаттер минулого року заявив, що хотів би офіційного опублікування цих матеріалів. На офіційному сайті футбольної організації вже викладено повідомлення, в якому висловлено задоволення рішенням суду, що стосується ISL. Повідомляється, що Блаттер до скандалу відношення не має, і переслідування стосується тільки "двох іноземних офіційних осіб".

Вся ця корупційна каша була заварена 2010 року, коли співробітники телеканалу BBC провели журналістське розслідування з приводу темних справ, що відбуваються в ФІФА. Кореспондент Ендрю Дженнінгз тоді назвав імена двох впливових осіб, замішаних в історії з продажем прав компанії ISL.

Авеланж залишив свій пост у МОК в грудні, незадовго до того, як ця організація ухвалила рішення почати власне розслідування його діяльності. Тешейра вирішив завершити свою кар'єру в Бразильській федерації футболу і Організаційному комітеті чемпіонату світу 2014 року вже в цього року, передає Goal.com.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram