>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Велозу розповів, чому вирішив перейти в "Динамо"

26-річний півзахисник "Дженоа" Мігел Велозу таки поставив свій підпис під особистим контрактом, який йому запропонувало керівництво "Динамо".

Велозу розповів, чому вирішив перейти в "Динамо"
Фото: sovsport.ru

Офіційні сайти двох зацікавлених клубів у мить, коли пишуться ці рядки, зберігали величаве мовчання, але електронні ЗМІ розповіли деякі деталі: термін угоди - 4 роки, загальний заробіток футболіста - близько семи мільйонів євро, сума трансферу - від семи до восьми "лимончиків" у тій самій валюті.

Сам Велозу в короткому коментарі начебто навіть заявив, що став біло-блакитним, тому що "Динамо" - це великий клуб, хоча ті клуби ,які претендували на нього "Мілан", "Атлетико" і "Зеніт", заслуговують на цей епітет не менше за "Динамо".

Пропозицію "Дженоа" було зроблено ще до того, як Велозу став півфіналістом Euro-2012 і заслужив високі оцінки за матч з іспанцями, що, безсумнівно, підняло його ціну. Більш того, на відміну від "Мілана" біло-блакитні не згадували про оренду та відразу запевнили продавця в своїй готовності виплатити повну вартість футболіста.

Поява Краньчара і Велозу за відсутності суттєвих втрат (судячи з усього, в команді залишаються і Ярмоленко, і Хачеріді, і, можливо, навіть Шевченко), а відповідно, і матеріальних дивідендів від зірваних продажів наводять на кілька висновків. По-перше, акціонери "Динамо" готові вкладати кошти для відновлення колишнього престижу команди не тільки на внутрішній, але і на зовнішній аренах. По-друге, "мозковий центр" киян, мабуть, усвідомив, що репутацією клубу, який не від гарного життя робить ставку на національні кадри, можна пожертвувати заради того, щоб, нарешті, почати щось вигравати.

Є відчуття, що ера покоління Алієва - Мілевського закінчилася так, по суті, і не розпочавшись. Олександра вже виставлено на трансфер. Позиції Артема неабияк розхитані придбанням Краньчара, який нагадує Мілевського не тільки зовні: він - саме той гравець, яким за умови професійного підходу міг би стати Артем, якби свого часу наставники усвідомили необхідність його перекваліфікації. На відміну від свого українського двійника хорват поєднує в собі не тільки візуальну фізичну міць з умінням віддати тонкий останній пас і різко пробити по воротах з-за меж штрафної. Не підвело б здоров'я: ходять чутки, що у Ніко хронічні проблеми з колінними суглобами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram