>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мануель Чарр: Бій "Івана" Кличка проти "Роккі" Чарра вже близький

Майбутній суперник чемпіона WBC у суперважкій вазі Мануель Чарр розповів про довгий і тернистий шлях до мрії - бою за титул чемпіона світу.

Мануель Чарр: Бій "Івана" Кличка проти "Роккі" Чарра вже близький
Фото: mediaboxing.com

- Доктор Залізний Кулак проти Кельнського Колоса - бій офіційно підтверджено. Чи могли ви ще 6 тижнів тому хоча б мріяти про бій з Віталієм Кличком за титул чемпіона світу за версією WBC?

- Той, хто не мріє, вже програв. Люди з фантазіями і мріями завжди йшли вперед, я невпинно вірив в те, що буду боксувати з найсильнішими бійцями світу. Так і вийшло, тому я дуже радий.

- Мохаммед Алі або Леннокс Льюїс також були серед володарів титулу чемпіона світу за версією WBC, а тепер Ви хочете стати їх наступником. Ви дійсно вірите в перемогу?

- Звичайно. Це найбільше моє бажання. До цієї мети я прагнув завдяки невтомній роботі. Я отримав цей шанс і використовую його на 100%. Воля гори пересуває! У мене є честолюбство і мужність. Все це я продемонструю в день бою.

- Між Вами і Віталієм Кличком 14 років різниці у віці. Кому це на руку?

- Козир Віталія - досвід. Він провів багато боїв. Мій же плюс полягає в тому, що я молодий і голодний як лев, що залишив свою в'язницю в пошуках м'яса.

- Як розуміти цю картину?

- Віталій - це м'ясо, яке я завжди хотів отримати. Корона суперважкої ваги. Я ж - лев, який провів в ув'язненні роки. Зараз я отримав шанс вільно пересуватися на лоні природи. І ось переді мною лежить шматок м'яса - це Віталій - і я його отримаю.

- Які у Віталія слабкі сторони? Якими сильними сторонами володієте Ви? Як може виглядати Ваш план на бій 8 вересня?

- Як кажуть кухарі для кожного супу є рецепт. У Віталія немає слабких сторін. Він дуже, дуже сильна людина, один з найсильніших людей нашого часу, я його надзвичайно поважаю, але в день бою я залишу повагу осторонь і скажу одне: нехай переможе найсильніший.

- У Вашій кар'єрі 21 перемога і немає поразок. Ви також відомі схильністю до гучних висловлювань як Мохаммед Алі. Чи вистачить цього, щоб перемогти такого боксера, як Віталій?

- Ні, цього недостатньо. Розмови - це мильні бульбашки, якщо вони не підтверджуються діями на рингу, ми останнім часом це кілька разів спостерігали. Я ж не тільки розмовляю, а й роблю справи, це можна побачити на прикладі моєї кар'єри.

- Який Ви боксер?

- Я не відчуваю страху і не знаю ходу назад. Я як німецький танк, що йде тільки вперед. Воля моя дуже, дуже сильна, її не зламати.

- Ваш приклад для наслідування в боксі?

- Мануель Чарр, більше ніхто. Я - фан самого себе.

- У Вас немає кумирів, яких Ви завжди поважали?

- Звичайно, є: Макс Шмелінг, Мохаммед Алі і нокаути Майка Тайсона. З точки зору техніки чудовий Леннокс Льюїс, який змусив Віталія поважати себе на рингу. Крім нього, це не вдалося нікому.

- Ваш бій відбудеться в Москві, а не в Кельні. Ви не жалкуєте про це або Москва надає справі особливе напруження?

- Москва - це місто моїх мрій. Я дуже радий, що зможу боксувати в Москві, виступити там як німецький боксер і привезти перемогу в Німеччину. До того ж у цьому є паралелі з моїм життям: я завжди жив, як Роккі, піднявся з низів і хочу на саму вершину. Бій у Москві буде схожий на фільм. "Іван" Кличко проти "Роккі" Чарра", частина друга.

- Кому Ви хочете привезти цей титул?

- Звичайно ж, моїй мамі. Я народився 1984 року, через рік мій батько загинув у громадянській війні в Лівані, але моя мати - войовниця, від неї я успадкував волю і силу. Моя мати бігла до Німеччини з 7 дітьми, для неї це був дуже важкий час. Вона була молода і їй доводилося все робити самій. Зараз я здійсню для неї мрію, я стану чемпіоном світу і придбаю їй вбудовану кухню.

- Чи буде Вашим тренером Уллі Вегнер, як про це оголошували раніше?

- Мій головний тренер - це бокс-гуру Клайв Зальц. Він теж з Кельна і відповідає за мою витривалість і ментальну силу. Однак діамант, звичайно ж, потрібно шліфувати. Для цього я винайму дуже розумного тренера, і це буде Уллі Вегнер. Під його керівництвом я хочу провести останню фазу спарингів і обговорити тактику і стратегію бою.

- Як Ви опишете себе людині, яка Вас не знає?

- Таким людям треба приїхати в південну частину Кельна - там вони познайомляться зі мною особисто. У цій частині міста мене часто можна зустріти. Я охоче йду на контакт і відповідаю на запитання. Я людина безпосередня, зі мною без жодних складнощів можна посидіти в кафе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram