>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Коваль: "Київ жив турніром, у Донецьку такого не бачив"

Голкіпер "Динамо" Максим Коваль розповів про те, який досвід він отримав від чемпіонату Європи, а також відзначив атмосферу Євро-2012.

Коваль: "Київ жив турніром, у Донецьку такого не бачив"
Фото: fanat.ua

- Максиме, ви один з тих, хто на Євро-2012 не провели жодної хвилини. Немає жалю, що замість відпочинку більше за місяць провели в постійних роз'їздах і тренуваннях?

- Футбольна кар'єра коротка. Отримав корисний досвід від тренувань у складі збірної України, враження від перебування на чемпіонаті Європи. Познайомився ближче з футболістами, яких вважаю великими - Тимощуком, Вороніним, зі своїм колишнім одноклубником Шевченком. Було дуже приємно працювати з усіма хлопцями, з тренерами. Ні про який жаль говорити не доводиться.

- Деякі гравці публічно обурювалися, що не зіграли на Євро. Не ображає, що тренери вам так і не дали шанс?

- Кожен футболіст їде в збірну з думкою зіграти за неї. Звичайно, я готувався до кожного матчу, тренувався на всі 100%. Але тренерам видніше, вони вибрали такий склад.

- Як вважаєте, чому збірній не вдалося вирішити задачу-мінімум - вийти з групи?

- Тут можу відповісти за всю команду - хлопці зробили все від них можливе. Добре зіграли зі шведами, з англійцями. Хіба що матч з Францією не вийшов. Незважаючи на невихід з групи, ми на Євро виглядали гідно.

- Була можливість на собі відчути атмосферу в Україні під час Євро?

- Під час турніру був у Києві та Донецьку. Наша столиця дуже сподобалася, місто жило турніром. Приїхало багато туристів, люди на авто вивішували українські прапори. У Донецьку, на жаль, такого не бачив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram