>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

​Федерер робить гросмейстерський "камбек" на Вімблдоні

Швейцарець, програючи у сетах 0:2, вирвав перемогу в Беннето.

​Федерер робить гросмейстерський "камбек" на Вімблдоні
Фото: EPA/UPG

Роджер Федерер (3-й у світі) ледь не пішов за Надалем, який у другому колі турніру в п'ятьох сетах поступився сотій ракетці світу чехові Росолу. Але Роджер драматичніше закрутив інтригу.

Його суперником у третьому колі був француз Жульєн Беннето (32-й). Швейцарець заслужено поступився в перших двох партіях - 4:6, 6:7 (3:7). А потім, як і в матчі з дель Потро на "Ролан Гаррос", він зазнав метаморфоз. Щоправда, не таких яскравих. Федерер розбив опонента в третій партії - 6:2, а ось у четвертій кілька разів підступав до краю прірви. Шість разів Беннето був за два очки від перемоги в матчі (на тай-брейку рахунок був і 5:05, і 6:6), але 3-й сіяний щоразу дотискав конкурента. У підсумку і четверта партія залишилася за Роджером - 7:6 (8:6). А далі все було справою техніки. У підсумку - 4:6, 6:7, 6:2, 7:6, 6:1 на користь Федерера. При цьому матч не видався марафонським - 3 години 34 хвилини.

"Він програв дві партії, нічого не показавши. Але потім, якщо рівень вашої гри трішки погіршився, просто тут, просто зараз, він користується цією можливістю, - сказав Беннето. - Він має здатність поліпшити свою гру під час матчу... Тож ви повинні бути зосереджені в кожному розіграші проти нього. Ви не можете робити жодних помилок".

Роджер таки трохи поскаржився на умови, за яких довелося грати. Річ у тім, що матч проходив під закритим дахом, і хоча він прозорий, але сонячне світло розподіляється по-іншому.

У четвертому колі Федерер зустрінеться з півфіналістом Вімблдону-2002 Ксав'є Маліссом (75-й). Бельгієць, також у п'ятьох сетах, зламав опір Фернандо Вердаско (16-й) - 1:6, 7:6 (7:5), 6:1, 4:6, 6:3.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram