>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Глава Російського футбольного союзу залишив посаду на тлі провалу збірної

Сергій Фурсенко вибачився у вболівальників.

Глава Російського футбольного союзу залишив посаду на тлі провалу збірної
Фото: http://ria.ru

Сергій Фурсенко повідомив президента Росії Володимира Путіна про те, що залишає пост глави Російського футбольного союзу.

"На жаль, російська збірна закінчила свою участь на Євро-2012... Дуже прикро, оскільки команда була дуже сильна, дуже непогано попрацював (головний тренер) Дік Адвокат. Сталася, однак, осічка, і, звичайно, наші вболівальники, які очікували інший результат, зараз дуже розчаровані", - сказав Фурсенко на зустрічі з президентом у понеділок.

Збірна Росії з футболу не змогла вийти в чвертьфінал чемпіонату Європи. Після перемоги в стартовому матчі з чехами (4:1) команда Діка Адвоката зіграла внічию з поляками (1:1) і програла грекам (0:1).

"Я б хотів вибачитися у вболівальників за такий результат. Я прийняв для себе важке рішення - залишити посаду президента Російського футбольного союзу", - додав Фурсенко.

Він нагадав також, що Адвокат йде з посади головного тренера збірної Росії, і додав, що "треба, звичайно, проаналізувати результат чемпіонату і нашої гри".

"Я розраховую, що все стане на свої місця", - сказав у відповідь Путін, подякувавши Фурсенкові за роботу.

На думку президента, останній Чемпіонат Росії був дуже цікавим. "Футбол Росії розвивається, і розвивається досить інтенсивно, з'явилися нові талановиті гравці, реформована система суддівства, що дуже важливо, щоб виключити договірні матчі; "пляжники" взагалі виграли все, що можна", - сказав він.

Фурсенко в грудні 2005 року обійняв посаду голови ради директорів петербурзького "Зеніта", з січня 2006 року по березень 2008-го він був президентом "Зеніта". У цей період команда під керівництвом Адвоката, запрошеного Фурсенком, стала чемпіоном Росії, виграла Суперкубок країни, в травні 2008 року завоювала Кубок УЄФА, а в серпні - Суперкубок УЄФА.

У жовтні 2009 року президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що на чолі спортивних федерацій повинні стояти професіонали від спорту, а не високопоставлені чиновники. В результаті Мутко, який з 2005 року керував РФС, подав у відставку, яку виконком організації затвердив у листопаді.

Фурсенка було обрано президентом РФС 3 лютого 2010 року на п'ять років, коли він переміг за підсумками голосування Алішера Амінова. Після вступу на посаду Фурсенко заявив, що російська збірна повинна виграти чемпіонат світу 2018 року, який ФІФА згодом довірила провести Росії.

Фурсенко ініціював перехід російських змагань на "європейську" систему "осінь - весна", яку РФС схвалив у вересні 2010 року. Вперше нова система була застосована в сезоні 2011/12. Крім того, він ввів інститут другої збірної, яка зіграла перший матч в серпні 2011 року.

У травні 2010 року головним тренером збірної Росії став Адвокат. Контракт з голландцем було підписано за системою "2+2", однак перед початком чемпіонату Європи-2012 стало відомо, що після закінчення турніру фахівець залишить команду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram