>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

13 запитань Олегові Блохіну

Ми вирішили оформити їх у щось на кшталт відкритого листа з 13 питань, на які нам хотілось би отримати відповіді. Не для того, аби розкритикувати збірну, тренера чи Федерацію. Не забувайте, що Олег Блохін залишається на посаді головного тренера й надалі - тому хотілось би зрозуміти, чому збірна готувалась і грала саме так, як ми це бачили, і що ми матимемо у відборі до ЧС-2014.

Фото: Макс Левін

Всі ці питання ми обов'язково відправимо до прес-служби Федерації футболу України - і, сподіваємось, отримаємо відповідь. Отже, все те, що ми хотіли і хочемо почути від Олега Блохіна.

1. Чому незважаючи ні на що (клас, ігрова форма, психологічний стан) ставка досі робиться на гравців "Динамо", які в цьому сезоні програли все що можна було програти?

2. Чому на чемпіонат Європи поїхали Алієв, Мілєвскій і Селезньов - а не поїхали Калініченко і Шиндер? Сидіти на лавці зміг би кожен, але "таврійці" навесні виглядали дуже непогано, Шиндер же взагалі чи не єдиний толковий український форвард свого амплуа.

3. Якщо вже в заявку був включений Селезньов - кращий бомбардир чемпіонату, на секундочку - то чому він так і не вийшов на поле в жодному матчі? Збірна взагалі не награвалась на таранного форварда?

4. Чому в матчі зі шведами команда грала в зовсім не той футбол, який ми бачили на передчемпіонатних зборах? В чому причина такої несподіваної трансформації передчемпіонатної підготовки?

5. Швеція і Франція - різні за стилем, грою і силою (а також слабкістю) команди. Чому на обидва ці матчі був виставлений однаковий стартовий склад? Винятково через формулювання "Переможний склад не міняють"?

6. Чому два матчі в основі провів Тарас Михалик, який майже не грав навесні в "Динамо" і був неготовий до чемпіонату? А Ракіцький, який грав проти Мессі і того ж Мексеса і не допускав позиційних помилок, який провів відмінний сезон і був у відмінній формі, вийшов на поле тільки на останній матч?

7. Чому в матчі з фаворитами групи французами команда вийшла грати в атакувальний футбол, з одним опорним півзахисником? Тоді як логічніше було саме цей поєдинок провести від оборони, наситивши центр поля (Гармашем в пару до Тимощука)?

8. Чому Андрій Ярмоленко, який в контрольних матчах був одним з лідерів збірної і головним (на пару з Назаренком) організатором атак - на ЧЄ просто провалився, особливо в других таймах?

9. Чому команда пропустила всі свої голи в перші 10-15 хвилин після перерви - тобто після безпосереднього спілкування з Вами в роздягальні?

10. В збірну взяли як мінімум двох гравців з поставленим дальнім ударом - Алієв і Назаренко. Чому цей елемент майже не використовувався в матчах ЧЄ (в тому числі і через відсутність цих гравців на полі)?

11. Чому настільки безпорадно відіграв Євген Коноплянка, вся гра якого зводилася до його улюблених зміщень до центру та ударів повз ворота - або запізнілих передач, коли темп атаки вже було втрачено? Це побоювання за наш лівий фланг оборони, де грав Селін, що майже не підключався до атак, чи ініціатива самого гравця?

12. Чому в стартовому складі збірної у всіх матчах ЧЄ був Селін, а не Шевчук, який хоч і віковий гравець, але сезон в чемпіонаті провів дуже вдалий і виглядав принаймні не гірше за Євгена - а з урахуванням регулярних підключень до атаки у іграх за клуб ще й різноплановіше?

13. Чому команда і Ви, за прикладом поляків, не прийшли в столичну фан-зону на зустріч з уболівальниками? У них напевно були і питання, і побажання, і подяки. Та і граєте ви ж не за гроші, а за країну. Чи ми всі помиляємось?

ufootball.com.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram