>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

УЄФА визнала помилку арбітра в матчі Україна-Англія

Суддю, який не зарахував гол, усунули від роботи на Євро-2012.

УЄФА визнала помилку арбітра в матчі Україна-Англія
Виктор Кашшаи
Фото: EPA/UPG

Старший офіцер УЄФА зі справ суддівства П'єрлуїджі Колліна визнав, що бригада арбітрів на чолі з угорцем Віктором Кашшаї допустила помилку під час матчу Євро-2012 Англія-Україна, не зарахувавши забитого українцями гола в середині другого тайму.

Про це він сказав на прес-конференції в середу у Варшаві.

"На Євро-2012 уперше з'явилися додаткові асистенти рефері (за воротами) - це експеримент, який проводить УЄФА. Статистика засвідчила, що вони 16 разів зробили свій внесок в ухвалення правильних рішень. На матчі Англія-Україна, на жаль, було неправильне рішення. М'яч було забито у ворота, пройшов на 50 см за лінію воріт - це правда. Це була людська помилка. Це єдина помилка на тисячу матчів ", - сказав Колліна.

Старший офіцер УЄФА зазначив, що ця помилка стала першою за три роки проведення експерименту з додатковими асистентами арбітра.

При цьому він відмовився коментувати питання про запровадження електронної системи фіксації взяття воріт у футболі, пославшись на те, що це питання не належить до компетенції комітету арбітрів УЄФА.

Загалом Колліна задоволений роботою арбітрів на Євро-2012. "12 арбітрів, яких обрали для Євро-2012, - одні з кращих серед європейських рефері. Після 24 матчів ми щасливі та задоволені їх виступом", - наголосив він.

Колліна також заявив, що головний арбітр матчу Англія-Україна, угорець Віктор Кашшаї не працюватиме на матчах плей-оф Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Він також оголосив імена 4 із 12 арбітрів, які покидають турнір після групового етапу. Окрім Кашшаї, до цього списку увійшли голландець Бйорн Кейперс, який судив матч Україна-Франція, іспанець Карлос Веласко Карбальо, який працював на матчі відкриття Євро-2012 Польща-Греція, і німецький рефері Вольфганг Штарк.

Нагадаємо, на 63-й хвилині матчу Англія-Україна, за рахунку 1:0 на користь британців, нападник господарів турніру Артем Мілевський вивів на ударну позицію свого партнера Марко Девіча, який майстерно дав раду із захисником, пробив - і м'яч від воротаря англійців Джо Харта полетів у ворота. Захисник збірної Англії Джон Террі вибив м'яч, але, як показав відеоповтор, вже з-поза лінії воріт. Угорський арбітр Віктор Кашшаї ухвалив рішення про те, що взяття воріт не було.

У підсумку збірна України програла матч Англії з рахунком 0:1 і вибула з боротьби на домашньому чемпіонаті Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram