>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Медична допомога на українських стадіонах відповідає євростандартам, - УЄФА

Футбольна організація здійснила низку перевірок у розпал Євро-2012.

Медична допомога на українських стадіонах відповідає євростандартам, - УЄФА
Фото: uefa.com

Послуги невідкладної медичної допомоги футболістам і вболівальникам на чемпіонаті Європи-2012 у Польщі й Україні відповідають необхідним стандартам УЄФА.

Про це заявив голова Медичного комітету УЄФА Мішель Д'Хооге, повідомляє uefa.com, зазначає інформаційний центр "Україна 2012".

"Для нас дуже важливо, щоб матчі Євро-2012 проходили відповідно до наявних стандартів і відповідали вимогам команд, гравців і вболівальників. Організатори чемпіонату в Польщі й Україні зуміли нас переконати в тому, що послуги першої медичної допомоги надаються на матчах на відповідному для сучасних стадіонів рівні", - сказав він.

Повідомляють, що представники УЄФА в розпал Євро-2012 відвідали з перевіркою місцеві стадіони. Ці спостереження є заключним етапом перевірки роботи місцевих медичних служб, лікарів на стадіонах і Медичного комітету УЄФА за останні кілька років. Вони необхідні, щоб переконатися в здатності організаторів вирішувати проблеми безпеки під час проведення матчів Євро.

Вимог УЄФА дотримано на всіх стадіонах чемпіонату Європи. Це засвідчує наявність дефібриляторів, кисневих масок, нош і інших рятувальних засобів. Необхідні стандарти будуть чинними для всіх матчів під егідою УЄФА з початку сезону 2012/13. Це послужить кульмінацією роботи Медичного комітету УЄФА над питаннями здоров'я гравців.

"Перевірки засвідчили, що стадіони відповідають вимогам надання медичних послуг на найвищому рівні, а це дуже приємно. Послуги планують і здійснюють відповідно до вимог, що потрібні для такої великої та значущої події. Звичайно, ніхто не хоче виникнення інцидентів, але на футбольних аренах гравцям і вболівальникам іноді доводиться звертатися по медичну допомогу. Наша мета полягає в забезпеченні цієї допомоги на високому рівні. Польща й Україна до цього готові", - заявив професор Стюарт Хілліс, медичний офіцер УЄФА на Євро-2012 у Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram