>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Українські прикордонники не побачили бойкоту Євро-2012

Держприкордонслужба виконала обіцянку про пропускання громадян на кордоні за 20 секунд на кожного

Українські прикордонники не побачили бойкоту Євро-2012
Фото: Макс Левин

Кількість уболівальників, які їдуть на Євро-2012, постійно збільшується.

Про це повідомив сьогодні перший заступник голови Державної прикордонної служби Павло Шишолін на прес-конференції.

"Ми вже сьогодні можемо говорити про те, що бойкот Євро-2012, про який дуже багато писали наші зарубіжні колеги, він не відбувається. Люди, які хочуть приїхати і побачити спортивне свято, вони сьогодні їдуть, і їхня кількість буде збільшуватися", - сказав він.

Шишолін також додав, що пропуск через кордон відбувається ритмічно, оперативно, збоїв в оформленні громадян на кордоні немає.

"Держприкордонслужба виконала свою обіцянку з приводу пропуску громадян на кордоні до 20 секунд на одну людину, а за наявності матеріалів попереднього інформування при перетині кордону організованими групами - від 7 до 10 секунд на людину", - зазначив він.

Із початком футбольного турніру Євро-2012 в Україну щодня приїжджає на 90 тисяч туристів більше, ніж аналогічної пори минулого року

— Борис Колесніков, віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури

Водночас перший заступник голови прикордонного відомства повідомив, що Держприкордонслужба України з 5 червня не впустила в Україну 15 іноземців, які вказували як мету відвідування матчів Євро-2012.

"Вони повідомляли, що їдуть в Україну як уболівальники, але підстав для цього не мали", - повідомив Шишолін.

За його словами, цих людей не пропустили через інформацію правоохоронних органів про порушення ними правил перебування на території України, деяких з них - за спроби порушити держкордон на західному кордоні, декотрі не мали жодних підстав їхати в Україну. Зокрема, не мали віз, мали неправильно оформлені документи тощо.

Загалом, за словами Шишоліна, з 5 червня Держприкордонслужба не пропустила 101 іноземця за неналежне оформлення документів.

Він додав, що за цей період вже пропущено в Україну понад 2 млн громадян, а зростання пасажиропотоку становило 23%. Також пропущено близько 500 тис. транспортних засобів, кількість яких зросла у 2,2 разу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram