>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Україна - Швеція: Напередодні

Понеділок, Київ, стадіон НСК "Олімпійський", 21:45, арбітр Джунейт Чакир (Туреччина).

Пряма трансляція - на ТРК "Україна" і ТК "Футбол".

Україна - Швеція: Напередодні

Збірна України разом зі Швецією останньою вступає в гру на турнірі. Можна сказати, решта матчів розігрівали публіку перед виступом основної групи.

На два з трьох перших поєдинків останнього збору напередодні турніру збірна Україна виходила в практично однаковому складі, і можна було робити впевнені висновки щодо основи команди. Однак з Австрією були деякі проблеми, а останній поєдинок узагалі фактично звів усе нанівець у зв'язку з масовим отруєнням команди. Він перетасував усі карти в руках Олега Блохіна, і зараз щодо деяких позицій багато невідомого.

Передусім це стосується лінії оборони. З різним успіхом грала зв'язка центральних захисників Михалик - Хачериді, нічим позитивним не запам'яталася пара Кучер - Ракицький. Можливо, Блохін таки спробує пару Хачериді - Ракицький, яку більшість вважає найнадійнішою. З іншого боку, Ракицький має всі шанси вийти на позиції лівого захисника, нарівні із Селіним і Шевчуком він провів цілий матч на цій позиції. Тут рішення за Блохіним.

Далі варіанти простіші. Тимощук і Назаренко непогано діяли в центрі поля, на флангах із відходом Гусєва в оборону залишаються певні варіанти для Ярмоленка, який видужав після травми, і Коноплянки.

Є питання щодо лінії атаки. Жоден із форвардів під час останнього підготовчого періоду не зіграв так, щоб переконати у своїй необхідності. Найімовірніше, Блохін обиратиме двох людей зі списку Воронін, Шевченко, Девіч. Зв'язка Воронін - Девіч починала і проти Естонії, і проти Австрії, а Шевченко переважно виходив на заміну. Але ж з Австрією ці гравці провалили перший тайм, а досвід і майстерність Шевченка можуть допомогти в стартовому матчі турніру. Загалом, і тут залишається знак питання.

У збірної Швеції ситуація значно простіша. Ерік Хамра вже давно сповістив про свої вподобання з приводу складу. Цілком імовірно, що сьогодні вийде той самий варіант, що не так давно починав матч проти Сербії. Єдине, що може внести сум'яття - повернення Елмандера. Щоправда, основний форвард команди, який пропустив практично всю підготовку, заледве чи готовий вийти на поле просто з першої хвилини.

Проти Сербії замість нього в атаці грав Тойвонен, а зліва в півзахисті, куди Тойвонен, напевно, перейде в разі виходу Елмандера в основі, повинен вийти номінальний центральний хавбек Ельм. Розбити давню зв'язку Свенссон - Шельстрьом Ельма все ніяк не вдається.

Україна (орієнтовний склад): П'ятов - Гусєв, Михалик, Хачериді, Ракицький - Тимощук, Назаренко - Ярмоленко, Воронін, Коноплянка - Девіч

Швеція (орієнтовний склад): Ісакссон - Лустіг, Мелльберг, Гранквіст, М. Ольссон - Ларссон, Свенссон, Шельстрьом, Ельм - Ібрагімович, Тойвонен

Травмовані: немає

Дискваліфіковані: немає

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram