>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

Негативні публікації в європейських ЗМІ про Євро-2012 в Україні - "звичайний європейський расизм", - експерт

Негативні публікації пояснюють політичними причинами.

Негативні публікації в європейських ЗМІ про Євро-2012 в Україні - "звичайний європейський расизм", - експерт

Євро-2012 - це свято для всіх людей, а негативні статті в європейських ЗМІ про підготовку та проведення чемпіонату в нашій країні - расизм щодо України. Таку думку висловив експерт Василь Стоякін у коментарі Інституту Горшеніна.

За його словами, Євро-2012 - це, очевидно, позитив для всіх людей, які люблять футбол узагалі й український футбол зокрема, а також для тих, хто фінансує і створює футбольні команди. "Для них це, напевно, дуже важлива подія, що сприяє зміцненню позицій України в цій футбольній ієрархії", - зазначив Стоякін.

"Можна з певними застереженнями сказати, що, припустімо, інтенсифікація інфраструктурного будівництва допомогла підтримати українську промисловість у кризових умовах. Зрозуміло ж, що одне робоче місце на будівництві створює п'ять робочих місць в інших галузях. Тобто на всі ці стадіони, на дороги працювали українські заводи, люди отримували зарплати і т. ін.", - вважає експерт.

В інформаційному висвітленні Євро-2012 не дотримано балансу думок і фактів.

— Катерина Венжик, головний редактор інтернет-видання Delo.ua

На думку Василя Стоякіна, негативні публікації в європейських ЗМІ про Євро в Україні, які з'явилися ще задовго до початку чемпіонату, пояснюються політичними причинами.

"Сама по собі тема Євро є просто інформаційним приводом для того, щоб укотре розповісти, яка погана українська влада і яка це взагалі огидна країна Україна, які мавпи ці українці. Є певне ставлення Європи, і тут будь-які події, які завгодно позитивні, будуть однаково використовуватися для того, щоб розповісти, що українці - дикуни. Звичайний європейський расизм", - вважає експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram