>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Евро 2012

В інформаційному висвітленні Євро-2012 не дотримано балансу думок і фактів, - експерт

Сьогодні з приводу Євро-2012 існують дві паралельні думки.

В інформаційному висвітленні Євро-2012 не дотримано балансу думок і фактів, - експерт
Екатерина Венжик
Фото: journalism.com.ua

Будь-яка додаткова увага до країни - це завжди можливість, головне - якісно використовувати її. Про це в коментарі Інституту Горшеніна заявила головний редактор інтернет-видання Delo.ua Катерина Венжик.

"Головне, щоб люди, приїхавши сюди раз, не сказали, що вони в цю країну більше не приїдуть. Нам зараз дуже важливо, аби з погляду безпеки проведення чемпіонату, з погляду технічного оснащення, комфортності для туристів, для вболівальників усе минуло максимально гладко", - вважає експерт.

Коментуючи негативні публікації в європейських ЗМІ про підготовку Євро-2012 в Україні, Катерина Венжик зазначила: "Із суто професійного погляду, мені здається, не дотримано балансу думок. Часто не дотримано балансу фактів. Мені дійсно не зрозуміло, чому навіть у доволі позитивній події, навіть в об'єктивно непоганих об'єктах неодмінно потрібно шукати червоточину і виносити її на передній план - і абсолютно не помічати того, що гірше або краще, країна дійсно доволі багато зробила для підготовки", - вважає Катерина Венжик.

Завдяки Євро-2012 Україна зробила крок уперед на 30 років.

— Мішель Платіні, президент УЄФА

При цьому вона вважає, що сьогодні з приводу Євро-2012 існують дві паралельні думки. "Є думка УЄФА, яка, мені здається, досить об'єктивна і авторитетна - все-таки це профільна організація - за оцінкою підготовки України до Євро. УЄФА каже, що, в принципі, все "ок", є дрібні моменти, але країна готова, все нормально, інакше у країни - очевидно - забрали б право проведення, якби було все так погано. І паралельно з думкою УЄФА існує якась думка міжнародної преси, яка розписує ситуацію тут просто як близьку до апокаліпсису - зараз стадіони впадуть і вболівальники опиняться під їхніми руїнами. Мені така позиція видається дещо дивною, заангажованою і подекуди непрофесійною", - зазначила Катерина Венжик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram