>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Ролан Гаррос": Давид не зміг здолати тенісного Голіафа

Відкриття Відкритого чемпіонату Франції з тенісу Давид Гоффіна зійшов із дистанції. Винуватець торжества - Роджер Федерер.

"Ролан Гаррос": Давид не зміг здолати тенісного Голіафа
Федерер в 1/4 финала сразится с победителем битвы Бердых/Дель Потро
Фото: EPA/UPG

Гоффіна (109-й у світі) на цьому турнірі вибив двох "дідусів" - 33-річного Радека Штепанека (27-й) і 34-річного Арно Клемана (139-й), а в третьому колі в трьох сетах дав собі раду з Лукашем Куботом (49-й), із якого порох точно не сиплеться. В 1/8 фіналу мініатюрному бельгійцеві (1.80 м), що чимось скидається на головного героя фільму "Людина-павук", протистояв справжній динозавр світового тенісу, причому не вимерлий - Роджер Федерер (3-й).

Варто зазначити, що Маестро, мабуть, ще до початку зустрічі налаштувався показати шоу, тому був не зібранішим, ніж у своїх попередніх матчах на "Ролан Гаррос". У підсумку Федерер програв першу партію 5:7, а в другій дозволив рахунку дорости до 5:5. І тільки після цього "великий і жахливий" прокинувся і поставив винахідливого бельгійця на місце - 5:7, 7:5, 6:2, 6:4.

Федерер припустився відразу 51 невимушеної помилки (це удвічі більше, ніж у матчі з Маю) і здійснив 59 вінерсів. У його опонента ці показники виявилися ідентичними - по 40.

Інший матч дня виявився ще веселішим. Головному відкриттю цього сезону італійцеві Сеппі (25-й) видалося замало перемог над Давиденком, Кукушкіним і Вердаско, і він вирішив поміж іншим розправитися з першим номером світового рейтингу Новаком Джоковичем. І майже зробив це. Андреас виграв два перші сети, але потім, хоч і не вщент, поступився в наступних трьох. У підсумку - 4:6, 6:7 (5:7), 6:3, 7:5, 6:3 на користь Джоковича, який забуксував.

Суперники здивували кількістю невимушених помилок у співвідношенні з вінерсами: 77/45 у Джоковича і 81/43 у Сеппі. Хоча зрозуміло, що претензії стосуються наразі більше "Містера намбер ван".

А ще двох недільних матчів 1/8 фіналу так і не дограли.

Тсонга (5) - Ваврінка (21) - 6:4, 7:6 (8:6), 3:6, 3:6, 4:2...

Бердих (7) - Дель Потро (9) - 6:7 (6:8), 6:1, 3:6...

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram