ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Глава МОЗ допустив закриття курортів через коронавірус

Хворі з коронавірусом зайняли приблизно половину лікарняних ліжок.

Глава МОЗ допустив закриття курортів через коронавірус
Фото: facebook/ Максим Степанов

В Україні можуть ввести додаткові обмежувальні заходи для курортів, зокрема Одеси, через значне збільшення кількості інфікованих COVID-19.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає ТСН.

«Звичайно, можливо (закриття курортів, зокрема Одеси – ред.). Ми зараз спостерігаємо збільшення в деяких областях кількості зайнятих ліжок. Так, наприклад, Закарпаття – це 71%. Аналогічно 56% – у Волинській області. Добираються до 50% Рівненська, Вінницька, Львівська області, місто Київ. І тому ми не виключаємо, що можемо рекомендувати, тобто вводити додаткові обмежувальні заходи, щоб подолати коронавірус», – зазначив міністр.

Нагадаємо, з 22 червня в Одесі посилили карантин, але пляжі і ресторани вирішили не закривати. Повідомлялося, що в місті буде заборонено роботу закладів оздоровлення та відпочинку дітей, а також проведення масових заходів за участю більш ніж однієї людини на 5 квадратних метрів.

Орендарям пляжів рекомендували забезпечити півтораметрову відстань між шезлонгами, а ресторанам – забезпечити таку саму відстань між столиками й розміщувати за ними не більше як чотирьох осіб.

Персонал комунальних пляжів Одеси зобов’язали носити маски та дотримуватися соціальної дистанції – два метри. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram