ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У 13 областях можуть посилити карантин (оновлено)

Посилення карантинних заходів торкнеться роботи транспорту і дитсадків.

У 13 областях можуть посилити карантин (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Головні санітарні лікарі 13 областей України звернуться до комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо посилення карантинних заходів.

Про це під час брифінгу в суботу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"В умовах адаптивного карантину ми побачили різке зростання в деяких областях - збільшення кількості нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок в лікарнях, виділених під COVID-19. Тобто ті критерії, які у нас визначені в постанові, перебільшені в 13 областях нашої країни - це і західні області, і місто Київ", - сказав міністр.

“Тому буде відповідне подання від головних санітарних лікарів областей на регіональні комісії ТЕБ та НС, які прийматимуть рішення про посилення карантинних заходів на території того чи іншого регіону", - пояснив глава МОЗ.

Степанов зазначив, що посилення карантинних заходів може стосуватися роботи міського транспорту, спортивних установ, а також дошкільних та "інших закладів, які є в країні".

Оновлення 16:10. Згідно з даними МОЗ на 27 червня, до наступного етапу пом'якшення карантину не готові Київ і 13 регіонів.

А саме: Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області, а також (через відсутність даних) - окуповані АР Крим та місто Севастополь.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявили 948 випадків коронавірусу. При цьому 24 людини померли, 402 - одужали.

Раніше в Україні два дні поспіль фіксували антирекорд за кількістю нових інфікованих. 24 червня зареєстрували 994 нових випадки, а 25 червня - 1109, що стало найбільшим добовим показником з початку пандемії.

Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що за дотримання карантинних заходів, кількість хворих значно рости не може. За його словами, в деяких країнах заходи пом'якшують навіть більше, ніж в Україні. Тому міністр зробив висновок, що щоденні антирекорди захворюваності в Україні відбуваються через порушення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram