ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Ексрегіонала Шкарлета призначили в.о. міністра освіти

Ректор чернігівського вишу керуватиме міністерством замість Любомири Мандзій.

Ексрегіонала Шкарлета призначили в.о. міністра освіти
Сергей Шкарлет
Фото: gorod.cn.ua

Ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета призначили виконувачем обов'язків міністра освіти і науки України.

Про це повідомив на засіданні уряду в четвер прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Я дякую Любомирі Степанівні [Мандзій] за ношу, яку вона несла з честю й гідністю, виконувачки обов'язків міністра освіти й науки України", – сказав він.

Сергій Шкарлет – доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Керує Чернігівським національним технологічним університетом із 2010 року. У 2013 році ексміністр освіти й науки Дмитро Табачник вручив Шкарлету нагрудний знак і посвідчення "Заслужений діяч науки й техніки України".

У 2010 році Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від "Партії регіонів". Тоді в інтерв'ю він говорив, що підтримував експрезидента Віктора Януковича. У 2015 році знову намагався потрапити до Чернігівської облради від партії БПП, але безуспішно.

Профільний комітет Верховної Ради відмовився підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти.

Нагадаємо, що через добу після появи інформації про кандидатуру Шкарлета на сайті помилок і фальсифікації в наукових дослідженнях опублікували інформацію про плагіат у монографії в співавторстві ректора Чернігівського НТУ й кандидата в міністри освіти Сергія Шкарлета.

Автор статті стверджує, що в монографії використовувалися цілі блоки тексту, який був опублікований три роки раніше. При цьому посилань у роботі Шкарлета на цю наукову працю немає.

Під час зустрічі з журналістами 6 червня Володимир Зеленський пояснив, як ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет став кандидатом на посаду міністра освіти і науки. За словами президента, після відмови від призначення глави профільного комітету Верховної Ради Сергія Бабака й ексміністра освіти й науки Анни Новосад почалися пошуки інших кандидатів. Кандидатура Шкарлета спливла на зустрічі з ректорами вузів 2 червня.

Колишня міністр освіти Новосад заявила, що Шкарлет купив позашляховик VW Amarok за гроші, які могли піти на доплати викладачам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram