ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Зеленський нагадав про необхідність дотримання карантину, інакше може настати пік захворювання на COVID-19

"Погано буде всім. Тоді ніхто не буде радий ослабленню карантину".

Зеленський нагадав про необхідність дотримання карантину, інакше може настати пік захворювання на COVID-19
Фото: president.gov.ua

В Офісі президента Володимира Зеленського пройшла традиційна нарада щодо запобігання розповсюдження коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляється на сайті ОП.

Так, глава МОЗ Максим Степанов підкреслив, що при дотриманні карантинних заходів, не може значно зростати кількість хворих. До того ж, у деяких країнах заходи пом'якшують навіть більше, ніж в Україні. Тому, за словами Степанова, можна зробити висновок, що щоденні антирекорди захворюваності в Україні відбуваються через порушення карантину.

Водночас у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що за останні три дні втричі збільшили кількість штрафів для підприємств і організацій, що порушують карантин. Найбільше проблем – з громадським транспортом, де постійно порушуються дистанція й масковий режим. Усього вже накладено штрафів більш ніж 5 млн гривень.

Зеленський, своєю чергою, заявив, що вважає недостатньою роботу з роз'яснення людям необхідність дотримання карантинних заходів.

"У нас у деяких регіонах заповнено вже більш ніж половину ліжкомісць, а кількість хворих щодня зростає. Якщо не зупинити це зростання, будемо мати пік захворювання посеред літа. Погано буде всім. Тоді ніхто не буде радий ослабленню карантину", – сказав Зеленський.

Міністр розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства Ігор Петрашко розповів, що на цьому тижні було збільшено кількість інспекторів, які проводять перевірку закладів і роз'яснюють населенню необхідність дотримання карантинних заходів, із 700 до 2500 осіб.

Нагадаємо, сьогодні, 25 червня, Україна знову побила антирекорд за кількістю хворих на коронавірус – виявили 994 нові випадки.

Попередній антирекорд зі захворюваності був учора, коли підтвердили 940 нових випадків. При цьому Київ знову перестав відповідати критеріям для пом'якшення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram