ГоловнаСуспільствоПодії

У результаті паводків на заході України підтоплено майже 10 тис. будинків

Зруйновано понад 100 км доріг і 64 мости.

Фото: dsns.gov.ua
Унаслідок повені через погіршення погодних умов на заході України за 22-24 червня підтопленими виявилися 285 населених пунктів у чотирьох областях.

Найсильніше постраждала Івано-Франківська область, де підтопило 234 н.п., у Чернівецькій - 37, у Львівській області - 12, у Тернопільській - два. Про це повідомили на сайті ДСНС

Підтопленими виявилися 9994 будинки, з них 9157 - в Івано-Франківській, 728 у Чернівецькій, 72 у Львівській і 37 у Тернопільській областях. У результаті стихії загинули три людини в Івано-Франківській області.

Повідомляють також, що водою пошкоджено дев'ять об'єктів соціальної та побутової сфери, 3340 підвалів, 13 390 прибудинкових ділянок. Зруйновано 117 км автодоріг, 64 мости. Частково пошкоджено 500 км автодоріг і 135 мостів.

Фото: dsns.gov.ua

"Усього до ліквідації наслідків негоди залучали 1643 особи і 469 од. техніки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вранці 24 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін і командувач Національної гвардії Микола Балан екстрено вирушили на Прикарпаття для координації сил у подоланні негоди і проведення повітряного моніторингу затоплених районів.

Шмигаль повідомив про розвиток критичної ситуації в п'яти областях України - Івано-Франківській, яка постраждала найбільше, Чернівецькій, Тернопільській, Львівській і Закарпатській. Для допомоги місцевим жителям і евакуації МВС відправило чотири вертольоти.

В Івано-Франківській області через спричинене негодою затоплення евакуювали близько 200 жителів смт Ланчин і районну лікарню в місті Галич, в якій лікуються хворі на коронавірус. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram