ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти пообіцяло не переводити школи на обов'язкове дистанційне навчання

Формат навчання з 1 вересня буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації.

Міносвіти пообіцяло не переводити школи на обов'язкове дистанційне навчання
Любомира Мандзій
Фото: galinfo.com.ua

Міністерство освіти і науки не переводитиме школи на обов'язкове дистанційне навчання. Навчальний рік 2020/2021 розпочнеться 1 вересня. Формат навчання з 1 вересня буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації.

Про це заявила тимчасова виконувачка обов'язків міністра освіти і науки Любомира Мандзій, інформує пресслужба міністерства.

"Міносвіти не переводить школи на обов'язкову дистанційну форму навчання. Рішення про те, чи безпечно буде учням повертатися за парти 1 вересня, будуть приймати комісія ТЕБ та НС та головний державний санітарний лікар на підставі епідеміологічної ситуації і не раніше серпня, ближче до старту навчального року", - зазначила т.в.о. голови міністерства Любомира Мандзій.

За її словами, зараз Міносвіти готується до нового навчального року. Зокрема, спільно з головним санітарним лікарем готуються вимоги для роботи шкіл в умовах пандемії - за правилами дезінфекції, підготовки приміщень, перебування учнів в школі і т.ін.

Міністерство також систематизує досвід освітнього процесу з використанням дистанційних технологій під час карантину в березні-травні 2020 року.

Міністерство має намір оновити законодавство, щоб учням, вчителям та директорам було зрозуміло, як працювати під час карантину і в умовах пандемії.

Зокрема, це стосується Положення про дистанційну форму здобуття загальної середньої освіти, проєкт якої запропоновано для громадського обговорення.

Документ має на меті врегулювати особливості дистанційного навчання саме в закладах загальної середньої освіти, зокрема, на основі досвіду, отриманого під час дистанційного навчання на карантині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram