ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На Закарпатті опорні лікарні з коронавірусу переповнені

Місць для госпіталізації нових хворих у деяких районах вже немає.

На Закарпатті опорні лікарні з коронавірусу переповнені
Фото: facebook/Чернівецька обласна державна адміністрація

Опорні лікарні з коронавірусу в Закарпатській області переповнені. Про це на брифінгу в суботу повідомив головний лікар Закарпатської інфекційної лікарні Михайло Поляк, передає Укрінформ.

"Погіршення епідситуації на Закарпатті призвело до різкого збільшення госпіталізованих хворих, у лікарнях першої хвилі реанімаційні відділення переповнені. За останні два тижні кількість хворих на коронавірус зросла в рази, ми скоро дійдемо до того, що не будемо мати місця для госпіталізації", - сказав Поляк.

Він пояснив, що зараз в лікарнях першої хвилі приймають мало хворих, оскільки процес одужання йде важко, близько трьох тижнів триває лікування в стаціонарі.

"На сьогодні, 20 червня, вранці в лікарнях першої хвилі перебувають 179 хворих. Вчора виписано тільки 11. Не виписуємо - значить, немає куди класти нових", - сказав Поляк.

Він також зазначив, що з 19 червня хворих на COVID-19 госпіталізують в районні лікарні.

"Але в деяких районах - Хустському, Свалявському, Іршавському, вони також переповнені. На сьогодні понад 30 хворих у кожній", - сказав головлікар.

Нагадаємо, за минулу добу на Закарпатті коронавірус підтвердили у 109 осіб. Це другий за останній тиждень антирекорд з початку пандемії. Попередній область встановила 17 червня, тоді зафіксували 82 нові випадки.

Через погіршення ситуації з коронавірусом 18 червня на Закарпатті посилили карантин. Знову закрили спортзали і дитячі садки. Наступного тижня область відвідає міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Всього в області коронавірусом заразилися 2069 осіб.

Раніше головлікар Олександрівської лікарні в Києві заявила, що відділення реанімації переповнене.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram