ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Говорити про жорсткий карантин по всій Україні передчасно, - Ляшко

Карантин може бути регіональним.

Говорити про жорсткий карантин по всій Україні передчасно, - Ляшко
Фото: facebook/Міністерство охорони здоров'я України

Говорити про повернення до тотального карантину на території всієї України передчасно, це буде локально, залежності від ситуації в окремому регіоні.

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

"З 22 червня прописуються етапи входу в більш жорсткий карантин, який може бути локальним, регіональним. Є 4 індикатори, і в разі, якщо в якійсь області один з цих індикаторів перевищується, відстежується тенденція протягом трьох днів і регіональна комісія вводить обмежувальні протиепідемічні заходи. Вони можуть вводитися на території конкретного населеного пункту чи щодо конкретних сфер діяльності", - цитує Ляшка Інтерфакс-Україна.

Головний санлікар зазначив, що говорити про жорсткий карантин на території країни зараз передчасно, треба виконувати всі рекомендації міністерства охорони здоров'я.

Відповідаючи на питання про те, чи готова система охорони здоров'я до збільшення кількості пацієнтів з коронавірусом, Ляшко повідомив, що відсоток заповнюваності ліжок для пацієнтів з COVID-19 невисокий.

"Що стосується Києва - так, ми можемо говорити, що кількість людей в реанімаційних відділеннях інфекційних відділень збільшується, оскільки тенденція ... свідчить про те, що серед усіх зареєстрованих збільшується кількість людей з важким перебігом і це вимагає реанімаційних заходів", - підкреслив Ляшко.

Раніше сьогодні Кабінет Міністрів опублікував постанову про продовження адаптивного карантину до 31 липня з оновленими правилами його дотримання.

Нагадаємо, на засіданні 17 червня Кабінет Міністрів вирішив продовжити дію адаптивного карантину до 31 липня. Пізніше прем'єр Денис Шмигаль визнав, що в Україні почалася друга хвиля епідемії коронавірусу. Він доручив міністру охорони здоров'я Максиму Степанову і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити посилений контроль за дотриманням карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram