ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Понад 700 співробітників МВС заразилися коронавірусом

Для забезпечення карантинних заходів щодня залучається понад 16,5 тис. правоохоронців.

Понад 700 співробітників МВС заразилися коронавірусом
Фото: mvs.gov.ua

У системі Міністерства внутрішніх справ уже зафіксовано 709 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, 605 осіб одужали і 104 продовжують лікування.

Про це інформує пресслужба МВС.

У повідомленні підкреслюється, що співробітники системи МВС - другі за ступенем ризику і за фактом зараження COVID-19 після лікарів.

Засоби, які планується виділити МВС з фонду боротьби з коронавірусом, підуть на доплати саме цим співробітникам.

"З самого початку рятувальники, поліцейські, прикордонники, нацгвардійці і лікарі були і залишаються на передовій боротьби з COVID-19. Більшість особового складу залучалися до заходів з протидії поширенню коронавірусу - від прикордонного оформлення, санітарних постів в найбільш постраждалих регіонах до розшуку осіб, хворих на коронавірус, які самовільно залишали лікарні. Працівники МВС - другі за ступенем ризику і за фактом зараження після лікарів", - сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Щодня для забезпечення карантинних заходів та безпеки в Україні залучається понад 16,5 тис. правоохоронців. З них 13,5 тис. поліцейських, з яких 509 задіяні безпосередньо для забезпечення безпеки медустанов, де проходять лікування інфіковані коронавірусом.

До поліцейських щодня для забезпечення карантину долучаються 2 тис. нацгвардійців, 1,5 тис. прикордонників і 22 співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністру охорони здоров'я Максиму Степанову і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити посилений контроль за дотриманням карантину.

17 червня Кабмін виділив МВС 2,7 млрд грн на доплати причетним до протидії коронавірусу співробітникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram