ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Олександрівській лікарні переповнене відділення реанімації, - головлікар

Навантаження на лікарні, в яких лікують хворих на коронавірус, зросло.

В Олександрівській лікарні переповнене відділення реанімації, - головлікар
Людмила Антоненко
Фото: Макс Требухов

Головлікар Олександрівської лікарні в Києві Людмила Антоненко заявила, що навантаження на лікарні, призначені для допомоги хворим на коронавірус, збільшилося, особливий приріст хворих медики фіксують в реанімації.

Про це вона розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1", передає "Інтерфакс-Україна".

"Переповнені відділення реанімації. Останній місяць вісім-десять важких хворих, з яких від одного до трьох інфіковані, перебувають на апараті штучної вентиляції легенів. Зменшення кількості смертей ми не спостерігаємо. Важка категорія хворих, з вираженою дихальною недостатністю, помирає", - розповіла Антоненко.

Вона підкреслила, що лікарі вже чітко розрізняють симптоми коронавірусу навіть до надходження результатів тестів.

"Клінічна картина типова. Великий відсоток хворих на COVID-19 надходить до лікарні з високою лихоманкою відразу. Ми її вже відрізняємо від пневмонії, яка також спостерігається. Навіть якщо немає позитивного ПЛР-тесту, тобто клінічна картина. Є певні зміни на комп'ютерній томографії легень", - розповіла лікар.

Крім того, за її словами, хвороба супроводжується великою запальною реакцією.

"Дексаметазон" (ліки, - ред.) дійсно впливає, зменшує запальний процес і депресію імунної системи. Саме тому він призначається до лікування пацієнтів, але він жодним чином не впливає на вірус", - додала Антоненко.

Вона також зазначила, що останнім часом в протокол лікування хворих також додали препарати-антикоагулянти, які перешкоджають згортанню крові.

Нагадаємо, МОЗ визначило 240 лікарень для пацієнтів із коронавірусом. Для госпіталізації підготували більш як 4 тисячі боксів і 67 тисяч ліжко-місць. У столиці таких лікарень сім, зокрема і Олександрівська.

У березні мер Києва Віталій Кличко зняв репортаж з Олександрівської лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram