ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ висунула Гіркіну підозру у військових злочинах

Йому закидають тортури проукраїнських громадян і страту трьох осіб.

СБУ висунула Гіркіну підозру у військових злочинах
Гиркин-Стрелков
Фото: КП

Служба безпеки України і Офіс генерального прокурора повідомили про підозру колишньому "міністру оборони ДНР" за ч.2 ст.438 Кримінального кодексу - порушення законів і звичаїв війни.

Про це йдеться на сайті ОГП.

Підозрюваний організував викрадення проукраїнських жителів Донецької області в період з 17 по 19 квітня 2014 року. Їх насильно доставляли в Слов'янськ, де катували, били, різали ножем, знущалися з них. Виконуючи накази підозрюваного, підлеглі йому бойовики навмисне позбавили життя мінімум трьох осіб.

Імені підозрюваного прокуратура не назвала, але з фабули справи зрозуміло, що  йдеться про Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

У недавньому інтерв'ю журналісту Дмитрові Гордону він зізнався, що 19-річного студента КПІ Юрія Поправку і 25-річного жителя Стрия Юрія Дяковського вбили за його особистим наказом. Їхні тіла зі слідами тортур виявили у квітні 2014 року в річці Торець під Слов'янськом. Також терорист визнав, що причетний до вбивства депутата Горлівської міськради Володимира Рибака, який намагався зняти "прапор ДНР" з будівлі мерії.

Гіркіна також підозрюють за ст.258-3 (управління терористичною організацією), ст.294 (масові заворушення), ст.258 (теракт), ст.341 (захоплення державних будівель).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram