ГоловнаСуспільствоОсвіта

Сайт "Помилок і фальсифікації в наукових дослідженнях": у монографії кандидата в міністри освіти Шкарлета є плагіат

В її тексті є цілі абзаци зі статті, опублікованої на три роки раніше.

Сайт "Помилок і фальсифікації в наукових дослідженнях": у монографії кандидата в міністри освіти Шкарлета є плагіат
Сергей Шкарлет
Фото: Деловая столица

На сайті помилок і фальсифікації в наукових дослідженнях опублікували інформацію про плагіат у монографії в співавторстві ректора Чернігівського НТУ і кандидата в міністри освіти Сергія Шкарлета.

Автор статті, Віктор Садовий, стверджує, що в монографії "Фінансові інструменти державної політики економічного розвитку в Україні" (С. М. Шкарлет, В. Г. Маргасова, О. М. Коркоц, Ю. В. Ружицький) є "запозичені" частини тексту зі статті авторства Тетяни Бугай "Методичні підходи до оцінки ефективності бюджетного процесу в Україні". Стаття була випущена на три роки раніше, ніж монографія.

"Цієї статті кандидата економічних наук, доцента кафедри податкової та митної справи Нацуніверситету державної податкової служби Тетяни Бугай у списку літератури монографії Шкарлета немає", - повідомив Садовий.

Фото: false-science.ucoz.ua

Фото: false-science.ucoz.ua

Також у монографії є таблиця показників ефективності бюджетної політики, яка ідентична таблиці зі статті.

"У тричі більший за обсягом текст запозичений зі статті Оксани Апарової "Фінансові інструменти державної політики економічного розвитку: європейський досвід" - це майже вся стаття переписана. І, зрозуміло, посилання на неї в монографії немає", - додав Садовий.

Нагадаємо, що профільний комітет Верховної Ради проводить співбесіду з ректором Чернігівського національного технологічного університету Сергієм Шкарлетою, який претендує на посаду міністра освіти і науки.

У 2013 році ексміністр освіти і науки Дмитро Табачник вручив Шкарлету нагрудний знак і посвідчення "Заслужений діяч науки і техніки України".

У 2010 році Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від "Партії регіонів". Тоді в інтерв'ю він говорив, що підтримував експрезидента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram