ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Віктор Ляшко не відкидає, що в Києві заборонять повноцінно відкривати кафе і ресторани з 5 червня

Остаточне рішення буде приймати регіональна комісія.

Віктор Ляшко не відкидає, що в Києві заборонять повноцінно відкривати кафе і ресторани з 5 червня
Фото: facebook/Міністерство охорони здоров'я України

Головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Києві можуть переглянути ослаблення карантину з 5 червня через зростання інцидентності захворюваності на COVID-19. Про це він заявив у коментарі LB.ua.

"У нас буде можливість відкрити ресторани всередині приміщення, але я не впевнений, що їх інцидентність дозволить відкрити заклади. Потрібно подивитися на їх динаміку, що буде завтра-післязавтра", - пояснив він.

Віктор Ляшко додав, що саме регіональна комісія приймає остаточне рішення про "відкат" до  обмежень, які передували карантинним заходам.

"Ми там прописали, як часто вони повинні переглядати, якщо три дні зростає захворюваність", - додав він.

Нагадаємо, 3 червня Кабінет Міністрів прийняв постанову про відкриття кафе і ресторанів не тільки на літніх майданчиках, а й усередині приміщень з 5 червня.

За добу 3 червня в Україні підтвердили найбільшу кількість хворих - 588. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що зростання може бути пов'язане як з ослабленням карантину і недотриманням громадянами необхідних заходів безпеки, так і зі збільшенням числа проведених тестів на COVID-19.

Київ за минулу добу посів друге місце за кількістю нових хворих - зареєстрували 77 випадків. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram