ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Троє кандидатів на посаду голови Нацслужби здоров'я відмовилися від співбесіди зі Степановим (оновлено)

Підтвердили участь в інтерв'ю дев'ятеро осіб.

Троє кандидатів на посаду голови Нацслужби здоров'я відмовилися від співбесіди зі Степановим (оновлено)
Фото: facebook/ Максим Степанов

Троє з 17 кандидатів на посаду голови Національної служби здоров'я відмовилися від співбесіди з головою МОЗ Максимом Степановим.

Співбесіда в режимі відеоконференції запланована на 2 червня, повідомив Степанов на брифінгу.

"Інтерв'ю було запропоновано всім 17 кандидатам, яких відібрала кадрова служба. Відбір проходив на основі документів - ті, хто не подав достатньої кількості документів, не був допущений до співбесіди. З 17 учасників на ранок підтвердили участь дев'ятеро осіб, відмовилися троє, попросили змінити час співбесіди четверо людей, не надала жодної відповіді одна людина", - пояснив голова МОЗ.

Максим Степанов додав, що відео співбесід будуть зберігатися, їх оприлюднять після завершення.

Оновлено 11:58. За інформацією джерела LB.ua в НСЗУ, восьмеро кандидатів, у яких відбудеться співбесіда: Олег Петренко, Ірина Немирович, Оксана Сухорукова, Олександра Машкевич, Вікторія Мілютіна, Дмитро Черниш, Наталія Рябцева, Дмитро Самофалов. Дев'ятим кандидатом, найімовірніше, є колишній народний депутат Костянтин Яринич, якого вважають основним претендентом на посаду голови Національної служби здоров'я. 

Нагадаємо, 19 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов провів співбесіди з трьома переможцями конкурсу на голову НСЗУ.

Запрошення надійшло наступного дня після того, як в інтерв'ю LB.ua Оксана Мовчан розповіла, що міністр не виконав обіцянки і не провів співбесіди минулого тижня.

20 травня Максим Степанов відхилив усі пропозиції кандидатури на голову Національної служби здоров'я України, які брали участь у конкурсі.

Найбільшу кількість балів на конкурсі в січні набрала в.о. голови НСЗУ Оксана Мовчан, на другому місці - заступник голови НСЗУ Наталія Рябцева, на третьому - директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

Попередній керівник НСЗУ Олег Петренко звільнився наприкінці 2019 року, відтоді службою керує його заступниця Оксана Мовчан.

22 травня на порталі вакансій державної служби з'явилося оголошення про пошук кандидатів на посаду голови Національної служби здоров'я України. Подати документи можна до понеділка, 25 травня. Таким чином подати документи можна всього два дні - або в п'ятницю, або в понеділок.

Колишній голова Національної служби здоров'я України Олег Петренко заявив, що подав документи на посаду голови НСЗУ.

Команда Національної служби здоров'я України закликає президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і голову Верховної Ради Дмитра Разумкова сприяти проведенню відкритого конкурсу на посаду голови НСЗУ і не допустити позаконкурсного призначення керівника Служби.

Документи для участі у відборі на посаду голови Національної служби здоров'я України подали 28 кандидатів. 11 з них не відповідають вимогам. 

Головним претендентом на посаду голови Національної служби здоров'я є екснардеп Костянтин Яринич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram