ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Львівська область знову відклала пом'якшення карантину через велику кількість хворих у Львові

Показник інцидентності у Львові - 27,3 при допустимих 12.

Львівська область знову відклала пом'якшення карантину через велику кількість хворих у Львові
Фото: EPA/UPG

Львівська область відклала пом'якшення карантину до 5 червня через велику кількість хворих у Львові, йдеться на сайті обладміністрації.

За словами голови Львівської ОДА Максима Козицького, область відповідає двом з трьох показників для пом'якшення карантину: завантаженість ліжок у лікарнях (22% при допустимих 50%) і тестування (97 на 100 тисяч населення).

"Однак загальний показник інцидентності 13,5 (по Львову - 27,3, по області - 7,5) не дозволяє нам пом'якшувати карантинні заходи у Львівській області. Тобто саме ситуація у Львові вплинула на рішення про продовження карантинних заходів", - сказав губернатор.

Наступне засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглядатимуть ситуацію з карантином, заплановано на кінець тижня.

Нагадаємо, в більшості регіонів України вже розпочався третій етап пом'якшення карантину. Дозволено роботу басейнів і спортзалів; відвідування освітніх занять у групах не більш ніж 10 осіб (наприклад, можуть почати роботу автошколи), а також відновлено рух залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом.

На сьогодні у Львові та Львівській області підтверджено 1,7 тис. випадків інфікування коронавірусом. З них 421 людина одужала, 56 - померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram