ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля Ради пройшла акція проти перегляду мовного закону

Разумкову запропонували "сушити постоли" і їхати в Ростов.

Фото: Lb.ua

У понеділок біля Верховної Ради пройшла акція проти перегляду мовного закону, повідомляє кореспондент LB.ua.

Близько 30 осіб зібралися біля будівлі парламенту в зв'язку з висловлюванням спікера Дмитра Разумкова, який в інтерв'ю "Главкому" заявив про необхідність внести зміни до закону про мову.

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Активісти, яких обурили слова Разумкова, принесли під Раду "російські постоли". Учасники акції тримали в руках плакати з гаслами "Наша мова - наша зброя", "Займіться ділом, а не язиком", "Разумкова - на Ростов", "Не поважаєш мову - їдь в Ростов", "Разумков, суши лапті".

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Нагадаємо, закон про мову передбачає українізацію всіх суспільних сфер життя. Українська мова - державна, це мова діяльності держорганів, діловодства та документообігу, судочинства, Збройних сил, правоохоронних органів, сфери роботи й освіти.

Верховна Рада прийняла його в квітні 2019 року. Поправки до документа парламентарії розглядали на пленарних засіданнях майже два місяці - з 28 лютого.

У грудні 2019 року стало відомо, що Венеціанська комісія запропонувала Україні переглянути закон про державну мову.

Водночас Венеціанська комісія визнала надзвичайну складність, делікатність і проблемність мовної політики в Україні, "особливо в контексті безупинного конфлікту з Росією".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram