ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські ракети "Нептун" вперше вразили дві цілі одночасно

Відстань між цілями становила понад 20 км.

На полігоні "Алібей" в Одеській області 27-29 травня відбувся новий етап державних випробувань комплексу крилатих ракет "Нептун". Як повідомляє "АрміяInform", цього разу вперше були запущені дві ракети, які успішно вразили дві цілі у Чорному морі.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ракети були випущені з інтервалом дві секунди, розповів гендиректор КБ "Луч" Олег Коростельов.

"Після старту з пускової установки дві ракети вийшли за запрограмованим маршрутом до двох цілей у Чорному морі. Завдяки спеціальній польотній задачі, кожна головка самонаведення ракети отримала координати цілей: курс, дальність польоту і час, який витрачається для захоплення кожної з цілей. Перша морська ціль перебувала на відстані 85 кілометрів, а друга - на відстані до 110 кілометрів. Відстань між ними становила понад 20 кілометрів. Під час свого польотного шляху за 10-15 кілометрів до двох точок ураження ракети самостійно знизилися до 5 метрів над рівнем Чорного моря. Далі ракети розрахували оптимальну точку попадання, подолали шлях, який залишився, і знищили дві морські цілі", - розповів він.

Фото: armyinform.com.ua

Нагадаємо, що береговий протикорабельний ракетний комплекс "Нептун" розробляється конструкторським бюро "Луч".

Боєприпасом для українського "Нептуна" служить новітня крилата ракета Р-360, яка здатна вражати надводні та надземні цілі на відстані понад 300 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram