ГоловнаСуспільствоПодії

Поліцейських, які зґвалтували дівчину в Кагарлику, помістили в СІЗО

У МВС заявили про "блискавичну" реакцію на злочин.

Фото: .facebook.com/anton.gerashchenko

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував фото заарештованих поліцейських Миколи Кузіва і Сергія Сулими, яких підозрюють у зґвалтуванні жінки в Кагарлику, і заявив, що на них чекає тривале позбавлення волі.

Про це він написав у фейсбуці.

"Ось так буде з кожним, хто, одягнувши погони й отримавши владу, порушить закон і вчинить злочин. На фото - колишні співробітники поліції, обґрунтовано підозрювані в зґвалтуванні, тортурах і побитті - Микола Кузів і Сергій Сулима в слідчому ізоляторі. Попереду на них чекає суд і справедливе покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий термін. Зазначу також, що реакція поліції на повідомлення про насильство і тортури в Кагарлицькому відділенні поліції була блискавичною", - зазначив Геращенко.

Він уточнив, що повідомлення з лікарні про насильство і тортури щодо потерпілої надійшло в Обухівський відділ поліції в неділю о 18:47. О 19:15 були встановлені особи підозрюваних співробітників поліції, а о 19:40 їх затримали і на місце злочину прибули слідчі Держбюро розслідувань.

О 08:00 в понеділок начальник Національної поліції Ігор Клименко підписав наказ про розформування Кагарлицького відділу поліції, відсторонення всього його керівництва і відсторонення начальника Обухівського районного відділу поліції.

"О 10:23 понеділка пресслужба Нацполіції зробила заяву про факт насильства і тортур, а також про затримання підозрюваних", - додав Геращенко.

Нагадаємо, в понеділок внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських з Кагарлика за підозрою в зґвалтуванні 26-річної жінки. Того ж дня підрозділ розформували, а співробітників відправили на переатестацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram