ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Рішення про відкриття метро в Києві ухвалюватимуть 25 травня, - Ляшко

Станом на суботу метро могло б відкриватися, але показники можуть змінитися.

Рішення про відкриття метро в Києві ухвалюватимуть 25 травня, - Ляшко
Фото: facebook/КП Київський метрополітен

Питання відкриття метро в Києві міська комісія має вирішити 25 травня. Це залежатиме від показника інцидентності, який станом на сьогодні вже дозволяє відкрити метро. Про це розповів головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко у коментарі РБК-Україна.

За його словами, показник інцидентності в Києві на вчора перевищував допустиму урядом середню кількість захворювань - 12 випадків. Це, серед іншого, пов'язано зі спалахами захворювань в інтернатах попереднього тижня.

"Тому якщо в Києві не буде різкого зростання кількості захворювань цими вихідними, то віднявши ті спалахи, які сталися тиждень тому, Київ зможе вийти на показник інцидентності, який не перевищує 12 випадків на 100 тисяч населення", - сказав Ляшко.

Він додав, що сьогодні вранці цей показник у Києві був перерахований з урахуванням кількості тих, хто захворів у п'ятницю, і становив 11,73. Це дозволяє столиці переходити до другого етапу послаблень карантину.

"Тобто станом на сьогодні метро могло б відкриватися. Але оскільки загалом по країні його дозволено відкривати 25 травня, то далі 25 травня комісія повинна знову зібратися і зафіксувати показник інцидентності, як і всі інші показники. Якщо 25 травня вони будуть відповідати допустимому значенню урядом, то вони зможуть того самого дня запустити метрополітен і відкрити дитячі садки", - резюмував головний санлікар.

Раніше повідомлялося, що столична комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила рішення відновити роботу наземного громадського транспорту в Києві з 12:00 23 травня, а метро - з 25 травня. Також планується, що з 23 травня почнуть працювати магазини площею до 1000 кв.м., з 25 травня відновлять проведення сільськогосподарських ярмарків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram