ГоловнаСуспільствоЖиття

Дитсадки в Києві планують відкрити 1 червня

"Якщо є можливість залишити дітей вдома - залишайте".

Дитсадки в Києві планують відкрити 1 червня
Фото: valentinkstudio.com.ua

Роботу дитячих садків у Києві планують відновити з 1 червня. Про це повідомив в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондрієвський, йдеться на сайті відомства.

"Для приведення їх [дитсадків] до ладу потрібно 7-10 днів, щоб діти змогли 1 червня повернутися. Ми працюємо над тим, щоб доступ дітей до них був у звичайному режимі. Але звертаюся до батьків: якщо є можливість залишити дітей вдома, - залишайте", - заявив Мондрієвський.

За його словами, всі столичні дошкільні заклади ознайомлені з правилами роботи після пом'якшення карантину, а також забезпечені засобами дезінфекції.

Він також наголосив, що особливу увагу приділятимуть мінімізації контакту батьків з іншими дітьми та вихователями - дітей зустрічатимуть на вході до закладу.

Нагадаємо, згідно з рекомендаціями МОЗ, температуру дітям будуть міряти на вході в приміщення і ще раз через чотири години. Якщо вранці вона вища за 37,2 градуса або у дитини виявлять ознаки респіраторного захворювання, їй доведеться повернутися додому. Якщо температуру виявили протягом дня, дитину ізолюють, про це повідомлять медикам і батькам.

На вході в установу організують місце для оброблення рук антисептиком.

Планується заборонити використання тканинних рушників, м'яких іграшок, килимів з довгим ворсом, перебування у вуличному взутті всередині приміщень, проведення масових заходів за участю дітей з більш ніж однієї групи і з глядачами.

На період роботи в такому режимі рекомендується надавати пріоритет активностям на відкритому повітрі, а в приміщеннях за можливості тримати дітей на максимальній відстані одне від одного.

Дитячий садок повинен буде забезпечити постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах; дезінфекцію поверхонь і вологе прибирання кожні дві години; регулярне провітрювання приміщень; централізований збір засобів індивідуального захисту і паперових серветок в різні контейнери з кришками і одноразовими пакетами.

Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов визнав, що встановлені для роботи дитсадків протиепідемічні вимоги досить складно виконати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram