ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Львівській області вирішили не послаблювати карантин до 29 травня

За останній тиждень збільшилася кількість людей з важкою формою захворювання.

У Львівській області вирішили не послаблювати карантин до 29 травня
Фото: EPA/UPG

У Львівській області карантин не послаблюватимуть до 29 травня. Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні обласної комісії з питань медичної техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львівської ОДА, повідомили в пресслужбі

"У Львівській області вже кілька тижнів спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації. За минулу добу коронавірус підтвердили у 65 осіб, ще 53 осіб госпіталізували з підозрою на коронавірус. Занадто рано говорити про відчутне послаблення карантину в області, адже першочерговим завданням є збереження здоров'я і життя жителів регіону", - повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Ореста Чемериса, за останній тиждень спостерігається зростання на 90 осіб тих хворих, які потребують стаціонарного лікування. Стан їхнього здоров'я важчий, аніж у тих, хто захворів за тиждень до цього.

"Динаміка погіршується, по Львову динаміка вкрай негативна. Карантин потрібно посилювати. Все більше людей потрапляють до медустанов з важкими формами. У Львові захворюваність надзвичайно висока", - заявив керівник місцевого Лабораторного центру Роман Павлов.

За рішенням комісії, до 29 травня забороняється перебування в громадських місцях без масок або респіраторів, перебування на вулиці без документів, що засвідчують особу, самовільний вихід з місця самоізоляції чи обсервації, відвідування установ освіти, крім участі у ЗНО, вступних та інших іспитів, проведення масових заходів за участю понад 10 осіб, робота закладів харчування (крім літніх майданчиків і на винос), робота спорт-клубів, пасажирські перевезення в звичайному режимі в міському, приміському, міжміському й іншому транспорті, проведення планової госпіталізації.

Нагадаємо, в Україні з 22 травня діє адаптивний карантин - ослаблення обмежень відбувається окремо в кожній області, залежно від відповідності регіону трьом критеріям - захворюваність за сім днів на 100 000 населення, заповненість місць у лікарнях, де лікують COVID-19, не повинна перевищувати 50%, ще один критерій - кількість тестів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram