ГоловнаСуспільствоВійна

Лукашенко проінспектував білоруську оборонку і поставив завдання створити свою ракету

"Білорусь ні з ким не збирається воювати, але повинна бути готова до будь-якого розвитку ситуації".

Лукашенко проінспектував білоруську оборонку і поставив завдання створити свою ракету
Александр Лукашенко
Фото: belta.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав дослідно-випробувальну ділянку оборонного підприємства НВТОВ "ОКБ ТСП".

Про це повідомляє TUT.BY.

Лукашенко підкреслив, що Білорусь "ні з ким не збирається воювати, але повинна бути готова до будь-якого розвитку ситуації". А готуватися до війни, за словами президента, краще в мирний час.

"Ми миролюбна країна. До нас немає такого «інтересу» з боку інших держав. Тому міжконтинентальні балістичні ракети з ядерною зброєю нам немає сенсу розробляти. Ми і не можемо цього робити. Ми повинні орієнтуватися на те, що можливо. Тому ми створюємо відповідні ракетні виробництва", - сказав президент Білорусі.

Лукашенко додав, що не скидає з рахунків стрілецьку зброю, бронетанкову техніку, засоби ППО.

"Ми це все показали на параді. А ось як ми виконали програму з виробництва ракет високої точності і взагалі ракет, ми розглянемо", - зазначив він.

Лукашенкові розповіли, що зараз у Білорусі освоєна збірка китайських ракет, а також триває розробка власного озброєння, здатного вражати цілі на дальності до 300 км. Поки що термінів щодо створення цих ракет не дотримуються. Розробники запевнили його, що до вересня повинен з'явитися перший дослідний зразок "трьохсотки". Для випробування цієї ракети розглядаються полігони в Китаї, Росії, Казахстані, Узбекистані, Саудівській Аравії.

"Нам потрібна своя ракета. Ми не можемо створювати зброю, за яким ми будемо залежати від інших країн. Ніхто нам цю зброю просто так не дасть. Це нам ще пощастило домовитися з китайцями, їм треба вклонитися за це. Але далі залежності цієї бути не повинно", - підкреслив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше Лукашенко пригрозив прокляттям і потужною відповіддю тим, хто посягне на Білорусь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram