ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Рівненська область вирішила не пом'якшувати карантину

У Здолбунівському будинку-інтернаті для людей похилого віку стався спалах коронавірусу.

Рівненська область вирішила не пом'якшувати карантину

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль повідомив, що в області не планується ослаблення карантинних обмежень через високий рівень захворюваності на COVID-19.

Про це він написав у фейсбуці.

"Таке рішення прийняла сьогодні обласна комісія з питань ТЕБ та НС відповідно до епідситуації в області. За минулу добу в Рівненській області зафіксували 66 випадків COVID-19. Це антирекорд для області", – зазначив Коваль.

Він розповів, що виявили спалах коронавірусу в Здолбунівському будинку-інтернаті для людей похилого віку та інвалідів. В установі підтверджені 12 випадків – у шістьох співробітників і шістьох підопічних. Вісім осіб госпіталізували.

"Інтернат закритий для відвідувачів. Контактних осіб обстежують. Для локалізації спалаху проводяться всі необхідні протиепідемічні заходи", – повідомив Коваль.

"Підкреслюю, через продовження карантину, обмеження, які діяли досі, залишаються. Якщо протягом останніх семи днів на території області буде зафіксовано не більше 150 випадків захворюваності на коронавірус, обласна комісія ТЕБ та НС перегляне своє рішення", – додав він.

Нагадаємо, раніше Рівненська область вирішила не пом'якшувати карантину у Рокитнівському районі та деяких селах.

Уряд прийняв рішення про ослаблення карантину з 11 травня. Водночас за місцевими органами влади залишається право продовжувати або посилювати карантин залежно від ситуації. Чернівецька область, наприклад, вирішила, що також не буде сильно пом'якшувати карантину

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram