ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Степанов пояснив, як зміниться карантин в Україні з 22 травня

На кожен етап пом'якшення обмежень відводять 10 днів.

Степанов пояснив, як зміниться карантин в Україні з 22 травня
Фото: Макс Требухов

З 22 травня в Україні буде введено адаптивний карантин. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Кожен етап пом'якшення карантинних обмежень буде проходити за 10 днів.

"Ми впроваджуємо три критерії щодо захворюваності на коронавірус. Це захворюваність за сім днів на 100 000 населення, заповненість місць у лікарнях, де лікують COVID-19 - вона не повинна перевищувати 50%, ще один критерій - кількість тестів у кожному регіоні", - пояснив він.

Степанов додав, що регіон може перейти до наступного етапу пом'якшення карантину, якщо він відповідає всім критеріям. Етапи будуть вводитися 22 травня, 1 червня, 10 червня й з 21 червня.

"Якщо ми говоримо про 22 травня, то ми бачимо пом'якшення, які будуть відбуватися - відновлення роботи міського та приміського транспорту, можливість проведення спортивних заходів, але за умови дотримання протиепідемічних обмежень", - додав він.

Залежно від епідситуації в регіоні та відповідності критеріям відбуватимуться або відкладатимуть подальші пом'якшення окремо для кожної області.

Нагадаємо, що перший етап пом'якшення в Україні почався з 12 травня. Відкрили парки, сквери, перукарні, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram