ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

За добу в Україні підтвердили 260 нових випадків захворювання на коронавірус

Це найнижчий добовий приріст за останній час.

За добу в Україні підтвердили 260 нових випадків захворювання на коронавірус
Фото: facebook/Максим Куций

За 18 травня в Україні підтвердили 260 нових випадків захворювання на коронавірус. Це найнижчий добовий показник за останні кілька тижнів. Померли 13 осіб, видужали ще 356, ідеться в даних Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО.

"Це вже вдруге за час пандемії, коли кількість вилікуваних за добу перевищила число хворих", - повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов

Лідером за захворюваністю залишається Чернівецька область, де зафіксували 2742 випадків зараження, у тому числі 29 за добу. У Києві захворіли 2359 осіб, з них 38 випадків підтвердили за 18 травня.

У Київській області захворіла ще 21 особа, загалом виявлено 1245 випадків. В Івано-Франківській області захворіло 1235 осіб, з них 14 за добу.

Усього, за даними РНБО, в Україні 12 696 активних хворих, підозр на COVID-19 - 47 174. За весь час епідемії коронавірусу в Україні померли 548 осіб, одужали 5632. 

Нагадаємо, в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін повідомив, що в 50% випадків зараження коронавірусом в Україні джерело інфікування людини невідоме.

Він пояснив, що невстановлений тип передачі інфекції - це коли не вдалося зібрати епідемічний анамнез, тобто людина не пам'ятає, з ким контактувала, або якщо вона перебувала в місцях масового скупчення людей, де міг бути хворий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram