ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні з наступного тижня готуються запустити масове тестування на антитіла до коронавірусу

МОЗ готується до затвердження алгоритму.

В Україні з наступного тижня готуються запустити масове тестування на антитіла до коронавірусу
Фото: РБК

В Україні з наступного тижня може початися масова діагностика методом імуноферментного аналізу (ІФА) на антитіла до коронавірусу. Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, зараз методику ІФА готують до затвердження.

Степанов також повідомив, що 12 областей уже виплатили 100% надбавок до зарплат за березень медикам, які борються з COVID-19. Решта регіонів проводять фінальні розрахунки.

У деяких областях уже почалися виплати за квітень, у тому числі Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав близько 19 млн гривень. Саме Чернівецька область є лідером за кількістю хворих.

"Я буду тримати питання доплат лікарям на контролі, поки свої надбавки за таку важку та відповідальну роботу не отримає останній лікар, який бореться з коронавірусом", - запевнив президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 27 квітня в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що перше масове ІФА-тестування на наявність антитіл до COVID-19 буде проведено в Одеській і Сумській областях. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, таке тестування дозволить ретроспективно виявити наявність антитіл і подивитися, чи були пропущені випадки захворювання.

13 травня МОЗ повідомило, що найближчими днями затвердить алгоритм тестування на коронавірус за допомогою тестів імуноферметного аналізу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram